Ryan Kaji:

Verdens best betalte youtuber er 9 år

«Barneinfluenseren» dro inn et svimlende antall millioner på nett.

TJENER MEST: Youtuberen «Ryan's World» tjener mest i hele verden på videoplattformen, men blir nå undersøkt av forbrukertilsynet i USA. Video: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De seinere åra har det blitt stadig større business å påvirke andre til å kjøpe varer og tjenester på nett, og mange har tjent seg søkkrike på å være såkalte influensere.

Videoplattformen YouTube er blant de mest innbringende for påvirkere på nett som særlig når ut til de yngre generasjonene. Derfor er det heller ikke overraskende at dem som også tjener store penger på plattformen er unge.

Den som tjener mest av alle på YouTube, er imidlertid bare 9 år gammel, noe som er ganske så ungt, selv i influensersammenheng.

Anbefaler leketøy

Ryan Kaji fra Texas i USA driver kontoen «Ryan's World», hvor han tar med følgerne sine på forskningseksperimenter, utfordringer og «gjør det selv-prosjekter», for å nevne noe.

9-åringen får også tilsendt hauger av leketøy som han anmelder for seerne. I tillegg har han sin egen leke- og kleskolleksjon på Walmart og Target.

Allerede for fem år siden ble kontoen opprettet, og den unge amerikaneren har hele 27,6 millioner følgere.

For tredje år på rad innehar han tittelen som den best betalte youtuberen i verden. Finansnettstedet Forbes skriver at han i løpet av et år, fra i fjor sommer til i år, tjente svimlende 29,5 millioner dollar, tilsvarende 255 millioner norske kroner. Hovedinntekten er salg av egne produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer