PÅ GOLDEN GLOBE: Bradley Cooper var både nominert og delte ut pris på årets Golden Globe i Beverly Hills. Nå sikter skuespilleren seg inn mot en ny hovedrolle, i filmen om Lance Armstrong. Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB SCANPIX
PÅ GOLDEN GLOBE: Bradley Cooper var både nominert og delte ut pris på årets Golden Globe i Beverly Hills. Nå sikter skuespilleren seg inn mot en ny hovedrolle, i filmen om Lance Armstrong. Foto: Jason Merritt / Getty Images / AFP / NTB SCANPIXVis mer

«Verdens mest sexy mann» vil være Lance Armstrong

Nå kommer filmen om dopingskandalen.

Dagbladet): Boka er ikke utgitt ennå, men historien og tittelen skal være lett gjenkjennelig for de aller fleste: «Cycle Of Lies: The Fall Of Armstrong».

New York Times-reporter Juliet Macur skriver boka om den sjudoble Tour de France-vinneren som til slutt tilsto på TV hos Oprah Winfrey natt til fredag og lørdag.

Filmkontrakten er allerede inngått med Paramount Pictures og produksjonsselskapet Bad Robot. Men noe av det aller viktigste gjenstår: Hvem skal spille Lance Armstrong?

Fascinerende Bradley Cooper (38) tar gjerne jobben. Hangover 1 og 2-stjernen sier i et intervju med BBC at han har drømt om rollen i flere år.

For tida er han aktuell og Oscar-nominert for filmen «Silver Linings Playbook».

- Det ville interessert meg. Jeg synes Armstrong er fascinerende. For en fascinerende rollefigur, sier Cooper til BBC.

Cooper ble kåret til «verdens mest sexy mann» i 2011 og er en av Lance-favorittene sammen med store navn som Matt Damon, Jake Gyllenhaal, Michael Fassbender og Christian Bale.

Cooper har fått med seg at det har vært snakk om en Armstrong-film også tidligere, i forbindels med utgivelsen av syklistens egen bok «It's Not About The Bike» fra 2001.

- Jeg husker at Matt Damon skulle gjøre selvbiografien for noen år siden. Jeg husker at jeg tenkte «det blir en flott rollefigur. Jeg ville elsket å gjøre noe slikt, jeg synes han er ganske fascinerende».

Mangler dato og regissør Armstrong framstår som en enda mer kompleks etter dopinginnrømmelsene, og manusforfatter Macur har fulgt syklisten i mer enn ti år. Før Oprah-praten mente hun at Armstrong bare tilsto fordi han ønsker å konkurrere igjen - et poeng 41-åringen erkjente.

Boka skal gis ut i juni, mens det foreløpig mangler både dato, regissør og skuespillere for filmen.