DØDE I SITT EGET HJEM: Liliane Bettencourt, som omtales som verdens rikeste kvinne, er død. Foto: REUTERS / NTB scanpix
DØDE I SITT EGET HJEM: Liliane Bettencourt, som omtales som verdens rikeste kvinne, er død. Foto: REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Liliane Bettencourt:

Verdens rikeste kvinne er død

Ble 94 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): L'Oreal-arving Liliane Bettencourt er død, melder franske medier, deriblant LeMonde. Hun ble 94 år gammel.

- Liliane Bettencourt døde i går kveld i sitt eget hjem, sier dattera Francoise Bettencourt i en uttalelse.

Formann og konsernsjef i L'Oreal sier at Bettencourt bidro sterkt til selskapets suksess og at hun var flott dame som vil bli savnet.

- Vi hadde alle en stor beundring for Liliane Bettencourt, som alltid passet på L'Oreal, selskapet og de ansatte, og var svært knyttet til suksess og utvikling.

ARVING: Liliane Bettencourt begynte å jobbe for kosmetikkgiganten L'Oreal da hun var kun 15 år gammel. Foto: AFP / NTB scanpix
ARVING: Liliane Bettencourt begynte å jobbe for kosmetikkgiganten L'Oreal da hun var kun 15 år gammel. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Bettencourt har blitt omtalt som verdens rikteste kvinne, og eide 33 prosent av kosmetikkgiganten. Ifølge Financial Times hadde hun en formue på om lag 42,5 milliarder dollar.

Hun var datteren til L'Oreal-grunnlegger Eugene Schueller, som startet firmaet i 1909. Hun begynte å jobbe for ham da hun var kun 15 år gammel. I 1957 arvet hun aksjene i kosmetikkgiganten, da han døde.

Etter at Bettencourts ektemann, Andre Bettencourt, døde i 2007, havnet Liliane Bettencourt i en rettslig strid med dattera Francoise.

Hun mente at mora var mentalt uegnet og at hun hadde blitt manipulert av flere av sine nærmeste, spesielt en venn hun hadde gitt én milliard euro til. I 2011 ble dattera og hennes to barn ansvarlig for økonomien hennes, skriver Bloomberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer