Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jeff og MacKenzie Bezos:

Verdens rikeste: Slik er det «ukjente» ekteparets hemmelige luksusliv

- Jeg har på en måte vunnet i Lotto.

ENORM FORMUE: Jeff og MacKenzie Bezos er i kroner og øre regnet som verdens rikeste ektepar. Slik er deres tilværelse bak kulissene. Foto: NTB Scanpix
ENORM FORMUE: Jeff og MacKenzie Bezos er i kroner og øre regnet som verdens rikeste ektepar. Slik er deres tilværelse bak kulissene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bill Gates. Mark Zuckerberg. Michael Bloomberg.

Samtlige har både verdensberømte navn og svimlende formuer til felles. Umiddelbart ville man kanskje ikke assosiert navnene Jeff og MacKenzie Bezos med de rikeste på kloden.

Det er før man nevner Amazon.com.

Tidligere denne måneden satte nemlig Jeff Bezos ovennevnte milliardærer i skyggen, da han offisielt ble verdens rikeste mann - i alle fall hvis man regner i kroner og øre. Ifølge Forbes er Amazon-sjefens formue på kolossale 112 milliarder dollar, noe som tilsvarer cirka 865 milliarder norske kroner.

Dermed troner han alene i verdenstoppen over personer som er god for mer enn hundre milliarder dollar. Til sammenlikning har nummer to på lista, forretningsmagnat og Microsoft-gründer Bill Gates (62), en formue på 90 milliarder dollar.

GOD NUMMER TO: Microsoft-gründer Bill Gates (62) har lenge vært en av verdens rikeste menn. Nå må han imidlertid se seg slått av Amazon-sjefen Jezz Bezos. Foto: NTB Scanpix
GOD NUMMER TO: Microsoft-gründer Bill Gates (62) har lenge vært en av verdens rikeste menn. Nå må han imidlertid se seg slått av Amazon-sjefen Jezz Bezos. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ektemann jeg elsker

Og når det regner på presten, drypper det som kjent på klokkeren. Selv om Jeff Bezos (54) tilsynelatende får sole seg i glansen av suksessen, har han hatt en viktig støttespiller i kona MacKenzie (47).

Sistnevnte, som jobber som forfatter, har nemlig stått ved ektemannens side helt siden han begynte å legge byggeklossene for sitt milliardimperium.

Hun legger ikke skjul på at formuen har beriket livene deres.

- Jeg har på en måte vunnet i Lotto. Det gjør livet mitt veldig enklere på mange måter, men jeg føler ikke at det definerer meg. Jeg har fantastiske foreldre som kjempet for at jeg skulle ta en utdanning, og som aldri tvilte på at jeg kunne bli forfatter. I tillegg har jeg en ektemann jeg elsker. Det er disse faktorene som definerer meg, har 47-åringen tidligere uttalt i et intervju med Vogue.

Luksusboliger over hele USA

Duoen ble først introdusert for hverandre da de begge jobbet ved investeringsselskapet D.E. Shaw i New York på begynnelsen av 90-tallet. Overfor Vogue fortalte MacKenzie at det hun falt for ved Jeff, var latteren hans.

Hun tok dermed det første steget, og ba ham ut på lunsj. Derfra gikk ting raskt. Etter tre måneder var de kjærester, og etter seks måneder hadde de giftet seg. Ifølge Time leverte begge inn sine oppsigelser ved ovennevnte firma i 1994, og flyttet til Seattle for å grunnlegge Amazon.

Saken fortsetter under:

At paret levde under enkle kår i startfasen, er ingen hemmelighet. Time skriver blant annet at duoen leide et lite hus med bare ett soverom da de først flyttet til Seattle.

I dag er bosituasjonen en helt annen. Ekteparet, som har fire barn sammen, eier nemlig fem forskjellige luksusboliger spredd over hele USA, blant annet i Beverly Hills, Washington og Manhattan, ifølge Business Insider.

2012: At ekteparet Bezos lever en helt annen tilværelse nå, enn på 90-tallet, er ganske så tydelig. Blant annet eier de fem luksusboliger i forskjellige deler av USA. Foto: NTB Scanpix
2012: At ekteparet Bezos lever en helt annen tilværelse nå, enn på 90-tallet, er ganske så tydelig. Blant annet eier de fem luksusboliger i forskjellige deler av USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge CNBC ligger boligen i Washington i et særdeles eksklusivt område, hvor blant andre Michelle og Barack Obama, samt Ivanka Trump er deres naboer.

Ekteparets hus, som tidligere var et museum, er imidlertid det dyreste i nabolaget. Ifølge nettsida eier Jeff og MacKenzie, kanskje ikke overraskende, også et toppmoderne privatfly. Dette punget de angivelig ut 84 millioner dollar for i 2015.

Flere millioner på sikkerhet

Jeff Bezos har heller ikke lagt skjul på at han liker å skjemme bort kona, noe han har erkjent overfor Vogue. Han kjøper med glede svindyre designervesker og luksusantrekk til henne.

LUKSUS: At Jeff og MacKenzie Bezos lever godt av formuen, er ingen hemmelighet. Foto: NTB Scanpix
LUKSUS: At Jeff og MacKenzie Bezos lever godt av formuen, er ingen hemmelighet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er oppmerksom på hva hun liker å kle seg i. Du ville blitt overrasket over hvor ofte jeg treffer. Noen ganger ringer jeg henne og spør: «Hva slags størrelse bruker du i den eller det?», hvorpå hun svarer: «Hvorfor lurer du?», og så sier jeg: «Det trenger du ikke bry deg med». Hun blir glad. Jeg vil tipse andre menn om det samme.

Med en så enorm formue, er det liten tvil om at Jeff Bezos er en ettertraktet mann. Ifølge Fortune brukte Amazon 1,6 millioner dollar på livvakter for å sørge for 54-åringens sikkerhet i 2016.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!