«Verdens rikeste Youtube-stjerne»  gjør alvor av truslene - sletter kontoen i protest

Youtubes kanskje største stjerne, svenske Pewdiepie, gjør alvor av truslene sine.

TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med snart 50 millioner følgere, er Felix «PewDiePie» Kjellberg (27) utvilsomt en av Youtubes største stjerner.

Ifølge det amerikanske økonomimagasinet Forbes klarte svensken å dra inn 100 millioner kroner på sine videoer i 2015, noe som også sikrer ham en førsteplass på lista over verdens rikeste Youtube-stjerner.

Det var derfor mange som fikk seg en real overraskelse da Kjellberg forrige uke varslet at han kom til å slette profilen sin så fort den nådde 50 millioner følgere. Det tallet ble nådd torsdag kveld, og kort tid seinere bekreftet han på Twitter at kontoen vil bli slettet fredag klokka 17.00.

- Ikke tull

Avgjørelsen skyldes misnøye med at YouTube skal ha endret sine algoritmer. Den svenske superstjernen hevder at de påståtte endringene har gjort at videoene han laster opp ikke havner i visningsfeltet til mottakerne. Dermed skal han angivelig ha mistet millioner av seertall.

- Youtube forsøker å ta knekken på kanalen min, hevder Kjellberg i en ti minutter lang video, og fortsetter:

- Dere tror sikkert at jeg tuller nå, men jeg har bestemt meg for å slette profilen min. Det er den eneste måten jeg kan forhindre at kanalen min svinner hen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer