«Verdens rikeste Youtube-stjerne»  gjør alvor av truslene - sletter kontoen i protest

Youtubes kanskje største stjerne, svenske Pewdiepie, gjør alvor av truslene sine.

TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR SEG: Felix Kjellberg, også kjent som «PewDiePie» er en av verdens mest kjente Youtube-profiler. Her er han avbildet i sammenheng med lanseringen av boka «This book loves you» i 2015. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Med snart 50 millioner følgere, er Felix «PewDiePie» Kjellberg (27) utvilsomt en av Youtubes største stjerner.

Ifølge det amerikanske økonomimagasinet Forbes klarte svensken å dra inn 100 millioner kroner på sine videoer i 2015, noe som også sikrer ham en førsteplass på lista over verdens rikeste Youtube-stjerner.

Det var derfor mange som fikk seg en real overraskelse da Kjellberg forrige uke varslet at han kom til å slette profilen sin så fort den nådde 50 millioner følgere. Det tallet ble nådd torsdag kveld, og kort tid seinere bekreftet han på Twitter at kontoen vil bli slettet fredag klokka 17.00.

- Ikke tull

Avgjørelsen skyldes misnøye med at YouTube skal ha endret sine algoritmer. Den svenske superstjernen hevder at de påståtte endringene har gjort at videoene han laster opp ikke havner i visningsfeltet til mottakerne. Dermed skal han angivelig ha mistet millioner av seertall.

- Youtube forsøker å ta knekken på kanalen min, hevder Kjellberg i en ti minutter lang video, og fortsetter:

- Dere tror sikkert at jeg tuller nå, men jeg har bestemt meg for å slette profilen min. Det er den eneste måten jeg kan forhindre at kanalen min svinner hen.

Svensken, som er den mest populære Youtube-profilen, spøkte også med at problemet kanskje var at han var hvit og at Youtube ønsket å løfte noen andre til toppen i sitt internettunivers, skriver NTB.

Ifølge Independent forklarer en talsperson for Youtube at de har fått flere henvendelser fra Youtube-brukere, som mener de nye endringene har hatt en negativ effekt hva gjelder seertall og antall abonnenter.

SKREMT: Trailer for nettserien ‹‹Scare PewDiePie›› der YouTube-stjerna selv ender opp i skrekkscener og situasjoner fra noen av spillene han kommenterer via kanalen sin. Video: Maker Studios Vis mer

- Etter en omfattende gjennomgang, finner vi ikke noen uvanlig årsak til at brukerne har opplevd et fall i seertall og abonnenter. Vanligvis opplever kanalene et fall når seerne velger å slutte å abonnere på en profil, eller når Youtube selv fjerner spam-profiler. Sistnevnte eksempel er for å sikre at alle abonnent-tall er korrekte.

Forsvinner ikke for godt

- DIN SATAN: Morten Nygård hadde stelt i stand en overraskelse til kjæresten Malin Aasgaard. Men det endte med at han måtte vaske huset og rømme i garasjen. Video Morten Nygård Vis mer

Det er likevel lite som tyder på at svensken, som har flere følgere enn noen andre Youtube-brukere, kommer til å forsvinne fra nettet for godt. Han har nemlig selv varslet at han vil komme tilbake med en helt ny kanal.

- Det vil være en milepæl. Det er aldri blitt gjort før. Det blir gøy å starte på nytt, sier han.

Videoklippene, som legges ut under pseudonymet «PewDiePie», har sikret Kjellberg en enorm oppsvin i økonomien de siste årene. I 2013 skal han ha tjent 29 millioner kroner på å lage videoklipp. Expressen har tidligere meldt at denne summen i 2014 økte til 63 millioner svenske kroner. Mens han i fjor altså nådde den svimlende summen på 100 millioner kroner - riktignok før skatt.

Klippene er stort sett av svensken selv, som spiller dataspill mens han kommenterer underveis - i tillegg til videoblogginnlegg hvor han snakker sammen med kjæresten eller gjør andre hverdagslige ting.

Inntektene kommer hovedsakelig fra annonsører, som betaler store summer for at «PewDiePie» skal vise fram deres produkter i videoene - som hovedsakelig er rettet mot barn og unge.

JULESTRIA: Mathias fikk i oppgave av kona si å henge opp julegardinene. Det var enklere sagt enn gjort. Video: Marie Johansson Vis mer