Verdenskjent nakenkalender går nye veier: - Har aldri følt meg vakrere

- Vi tok portretter av utrolige, smarte, kreative og store kvinner.

(Dagbladet): Pirelli-kalenderen er blitt verdenskjent for satse på hete, og nakne, bilder av verdens vakreste modeller - en strategi som har stått ved i en årrekke.

Når kalenderen for neste år lanseres, kan kundene imidlertid forvente noe helt annet enn hva produktet har vært kjent for. 

Denne gang har fokuset nemlig vært på vise fram «eksepsjonelle kvinner som skiller seg ut på andre måter», framfor å legge vekt på nakne damer.

- Pirelli sa at de ønsket å gjøre noe annerledes, og jeg trodde dem ikke først. Men da jeg startet å ta bildene var det ikke for en typisk Pirelli-kalender. Vi tok portretter av utrolige, smarte, kreative og store kvinner, sier Annie Leibovitz som har stått som fotograf i år.

Stilte toppløs Tidligere har blant andre Helena Christensen, Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr, Kate Moss, Adriana Lima og Gigi Hadid figurert i kalenderen - bare for å nevne noen.

Denne gang er det imidlertid komiker og skuespiller Amy Schumer, tennisspiller Serena Williams, filmregissør Ava DuVernay og multimedia-kunstner Yoko Ono blant dem som pryder sidene. 

Både Schumer og Williams poserer riktignok toppløs i årets kalender, men ellers er det lite nakenhet å finne.

Førstnevnte har ifølge Daily Mail uttalt at det å stille opp på dette oppdraget, var noe helt annet enn hun hadde forestilt seg.

- Jeg har aldri følt meg vakrere, sier Schumer.

Ikke til salgs I 2010 var det designer Karl Lagerfeld som tok bildene, også motefotografene Steven Meiselmens og Mario Sorrenti har stått som fotografer.

Bildene til årets kalender er imidlertid tatt av Leibovitz som er svært anerkjent for sitt arbeid.

Pirelli-kalenderen er imidlertid langt ifra like tilgjengelig som den er omtalt. 

Den legges nemlig ikke ut for salg, men sendes ut til kongelige, kjendiser og andre viktige personer som gaver.