Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Veronica Maggio innrømmer å ha trashet hotellrom

Ikke bare én gang.

BLÅTIMEN: Veronica Maggio er ute med ny plate. Hun mener plata er litt mer mørk og ærlig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix


AFTONBLADET / 85757
BLÅTIMEN: Veronica Maggio er ute med ny plate. Hun mener plata er litt mer mørk og ærlig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix AFTONBLADET / 85757 Vis mer

Så høyt elsker Veronica Maggio historien om et par som slår opp og utsletter minnene om den andre, at hun farget håret sitt blått. Det gjorde nemlig Kate Winslets rollefigur Clementine i 2004-filmen «Eternal Sunshine of the Spotless Mind» - når ting går som aller dårligst.

Men da Veronica Maggio ville gå fra blond til blå, fikk hun ekstraregning fra hotellet.

- Jeg farget håret på hotellrommet, og alt ble blått! Jeg måtte betale tusen kroner ekstra, sier den svenske popdronningen og medgir at det er ikke første gangen hun har levd ut artistmyten om å trashe hotellrom.

- Men det andre er veldig lenge siden, det var et brannslukningsapparat. Og så hadde vi fruktkrig på rommet, det er litt sunt, er det ikke?

Dyrt til slutt Blåfargen mente Maggio ville passe til musikkvideoen hun spilte inn til singelen «Den första är alltid gratis». Dette er også tittellåten til det kommende femtealbumet, som slippes i mai.

- Hårfargen er min hyllest til «Eternal Sunshine of the Spotless Mind». Jeg elsker stemningen i den filmen - det er samme stemning som i tekstene mine, sier hun til NTB.

Filmparet Jim Carrey og Kate Winslet finner i filmen sammen igjen, til tross for at de har glemt sin første kjærlighet og har visket ut alle minnene om hverandre, oppsummerer hun og mener at det kan overføres til hennes nye singel.

- Man vet man må betale, at alt har en pris og at det blir dyrt til slutt. Så må man tenke over om det er verdt det.

Tiårsjubileum Noe Veronica Maggio ikke har tenkt nevneverdig over selv, er at det nå er gått ti år siden hun dukket opp med debutalbumet «Vatten och bröd». I arkivene ser man utviklingen, fra omtale som «Sveriges nye popkomet» til at hun i dag karakteriseres som «Sveriges popdronning» med et utall priser å skilte med.

- Nei, det har jeg ikke tenkt på. Alt har gått i et jag, så det har jeg ikke rukket. Cellene i kroppen byttes ut hvert tiende år, så noe nytt er det, foreslår Maggio.

Hun jobber prosjektdrevet; et prosjekt av gangen, uten langtidsplaner. Det er bare noen uker siden hun gjorde ferdig innspillingen av «Den första är alltid gratis»-albumet. Det beskriver hun som «mørkere og ærligere». Men også med mye driv.

- Smerte behøver ikke synges om langsomt.

Ny angrepsvinkel Ikke uventet synger hun om de samme nøkkeltemaene.

- «Den första är alltid gratis» handler om det som også «Måndagsbarn» og «Sergels Torg» handlet om: Å gjøre bedre valg. Jeg prøver å finne en ny og annerledes angrepsvinkel, et nytt ord. For meg har disse sangene ikke noe med hverandre å gjøre, sier Maggio:

- Det finnes én million låter om kjærlighet, men alle trenger ikke være like.

På spørsmål om hun opplever nok til å skrive og synge inntrengende om, svarer hun med å vise til Alice Munro, den lavmælte, canadiske forfatteren som får sagt mer enn de fleste.

- Selv har hun levd et stille, fint liv, uten «heartbreak og hemskheter». Hun har sagt at det handler om å være god til å betrakte verden og beskrive detaljer, sier Maggio, som i fjor fikk Evert Taube-prisen for «lyrikk som er en magisk kombinasjon av ord og musikk», og som setter sin tekstforfatter-Grammis høyt.

Trekker grenser Veronica Maggio skriver ganske så selvbiografiske tekster, men synes selv hun har sørget for ikke å være «så offentlig».

- Jeg gir ikke mer enn jeg vil gi, som i intervjusituasjoner. Jeg er flink til å trekke grenser, og er ikke på sosiale medier annet enn for musikken, sier hun men medgir at hun selv foretrekker at artistkolleger løfter på sløret.

- Jeg liker å se musikkdokumentarer, fordi det er kul å høre hva låtene handler om - som koblingen mellom artistens eget liv og sangen. Det kan bli sterilt om folk skjuler seg helt. Jeg vil føle en viss samhørighet, uten at jeg trenger å følge artisten i butikken i realitysåper, fastslår hun.

Norges- og stadionklar Til sommeren bærer det tilbake til Norge for Veronica Maggio. Allerede er det kjent at hun skal til Pstereo i Trondheim og Elvefestivalen i Drammen, begge i august. Men størst av alt tror hun det blir å skulle fylle Stockholms Stadion 13. august. Der er det plass til 30.000 publikummere.

- Det er altfor mange! ler hun, muligens en smule kokett, og sier det er første gang hun som eneste artist fronter et så stort publikum.

- Det kjennes helt magisk ut. Det er ikke så mange kvinnelige artister som kan gjøre dette, sier hun ærlig om sin egen posisjon i folkhemmet.

(NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media