FORRETNINGSKVINNE: Maria Høili arvet flere millioner av sin far som ungdom. Selv bruker hun pengene på eiendom og bedrifter. Dette bildet ble tatt på Nesøya i 2010. Foto: Mette Møller / Dagbladet
FORRETNINGSKVINNE: Maria Høili arvet flere millioner av sin far som ungdom. Selv bruker hun pengene på eiendom og bedrifter. Dette bildet ble tatt på Nesøya i 2010. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Maria Høili:

- Vi barna fikk rundt 130 millioner kroner i cash av pappa i 2004

Europris-arving Maria Høili tror ikke hun får mer arv. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Maria Høili (33) har de siste åra tatt steget inn i offentligheten, og har vekket oppsikt med blant annet egne blogginnlegg og kronikker i mediene. Europris-arvingen er datter av gründer Terje Høili og søster av forretningsmann Dag Høili.

Sistnevnte skapte nylig overskrifter da han la luksuseiendommen sin på Nesøya ut for salg, for svimlende 93 millioner kroner.

Maria Høili har selv en eiendom ute til salgs. Hun forsøker å selge ranchen sin i Lier, som hun første gang la ut for 38 millioner kroner. Nå er den ute på markedet igjen, og prisen er senket ned til 35 millioner kroner.

Har investert

Til Dagens Næringsliv forteller Høili at hun og og de tre andre søsknene har mer arv i vente, men at de allerede har fått et forskudd.

- Vi barna fikk rundt 130 millioner kroner i cash av pappa i 2004. Det var jeg og de tre andre som fikk det, forklarer hun til avisa.

33-åringen var tidlig i 20-åra da hun fikk det enorme forskuddet. Det som fort kunne utviklet seg til dyre shoppingturer og reiser med privatfly, fikk derimot en annen løsning. Rundt 50 millioner kroner forvaltes ifølge avisa av Industrifinans Kapitalforening, og pengene er plassert i diverse verdier som aksjer.

- Man kan ikke sitte som 20-åring med tommeltotter og mye penger, da går det som regel gærent, forklarer Høili.

Hun er verdt nærmere 100 millioner kroner den dag i dag. Noen av dem har hun tapt i egne bedrifter, og andre har gått med til moro og eiendomsskatt. 33-åringen mener det nå gjelder å være smart med de resterende pengene. Det kan nemlig hende at hun ikke får mer arv av faren.

- Jeg regner ikke med å få noe i det hele tatt, fordi jeg er for stor i kjeften, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Maria Høili, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Vakte oppsikt med bikinisalg

Høili er ikke ukjent med å skape overskrifter i norske medier. I oktober var det derimot for en litt spesiell grunn. Hun solgte nemlig brukte bikinier på salgsnettstedet Finn. Pris? 10 000 kroner for en av arvingens egne «forundringspakker».

Til sammen lagde hun tre forundringspakker bestående av designerklær, men de inneholder også blant annet bikinier og treningstøy.

- Alt er ting jeg har brukt selv. Jeg var ikke klar over at bikiniene skulle få så mye oppmerksomhet. For meg er det et stort skille mellom bikinier og undertøy. Ja, ja, de er heldigvis godt vaska, fortalte hun til Dagbladet og lo.

Høili hadde allerede solgt flere av disse pakkene den gang, hvor en til 17 500 blant annet allerede hadde gått unna.

- Skjønner du at folk undrer når en med flere millioner i formue selger unna såpass dyre klespakker?

- Det er ikke så ofte jeg selger klær, og det er vel rundt åtti plagg i hver eske. Jeg vil si at det er innafor, forteller hun, og påpeker at hun også har gitt bort mye klær.

Høili har fått mye oppmerksomhet for sine uttalelser om fattige barn. I et blogginnlegg skrev hun at fattige, norske barn blir nedprioritert, fordi «asylbarna får jo alt».

Dette fikk hun mye kjeft for seinere. På spørsmål fra Dagbladet i fjor sommer om hun skal dedikere mer tid til veldedighet og interesseorganisasjoner, svarer hun at kampen ikke er over.

- Nå jobber jeg for at det virtuelle nettstedet The Moon, som broren min starta, som skal gi en viss prosentandel av inntektene sine til fattige barn i Norge. Jeg har tatt det opp for styret, og kommer absolutt til å fullføre, sa hun.

- Jeg kommer nok til å fokusere på Norge, før jeg eventuelt hopper videre. Men jeg kan liksom ikke redde hele verden alene, forklarte Høili.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer