Kong Harald og dronning Sonja:

- Vi er forferdet

Kong Harald og den norske kongefamilien uttaler seg etter drapene på Kongsberg.

MEDFØLELSE: Kongefamilien sier i en uttalelse at de tenker på alle berørte etter Kongsberg-drapene. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige Hoff / NTB
MEDFØLELSE: Kongefamilien sier i en uttalelse at de tenker på alle berørte etter Kongsberg-drapene. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige Hoff / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi er forferdet over de tragiske hendelsene på Kongsberg i går kveld», heter det i en uttalelse fra kong Harald på vegne av den norske kongefamilien etter den grusomme hendelsen på Kongsberg onsdag kveld.

Videre sier kongen at de føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen.

«Og vi tenker på alle berørte på Kongsberg som har opplevd at deres trygge nærmiljø plutselig ble et farlig sted», sier kongen.

«Det ryster oss alle når grufulle ting skjer nær oss, når man minst venter det, midt i hverdagslivet på åpen gate. Norge er et lite land. Når Kongsberg nå er rammet så hardt som samfunn, står resten av nasjonen sammen med dere».

KONGSBERG: - Mannen som har utført handlingen, er pågrepet av politiet, og det foregår ikke aktivt søk etter flere personer. Ut fra de opplysningene vi har, er det én person som sto bak dette, sier Aas. Video: NTB, Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kongefamilien sender varme tanker til alle som nå går en vanskelig tid i møte og alle som har krevende arbeidsoppgaver foran seg.

«Det er vårt håp at tryggheten vil bli gjenopprettet så ikke frykten får feste», heter det videre.

Det er en 37 år gammel mann som er pågrepet og siktet etter at fem personer ble drept på Kongsberg onsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer