Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ari Behn er død:

- Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

Nå uttaler prinsesse Märtha Louise seg for første gang om Ari Behns dødsfall.

HEDRET ARI: Da Ari Behn ble bisatt i Oslo Domkirke var det mange som hedret den avdøde kunsteren og fofatteren. Video: NRK og Dagbladet TV Vis mer

I dag ble Ari Behn bisatt fra en fullsatt Oslo domkirke, og mange ble rørt over de mange fine ordene som ble delt her. Blant dem som rørte en hel nasjon under bisettelsen, var Aris Behns eldste datter Maud Angelica (16).

Nå bryter også prinsesse Märtha Louise (48), som var gift med Ari Behn fra 2002 til 2016, tausheten.

Det gjør hun i en uttalelse Dagbladet har fått tilsendt gjennom hennes manager, Carina Scheele Carlsen.

- Uendelig triste

I sin uttalelse sier prinsesse Märtha Louise følgende varme ord:

- Kjære Ari. Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem, sier Märtha Louise og fortsetter:

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorda. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen.

- En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt. Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var, skriver prinsessa, før hun fortsetter:

- Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke, avslutter prinsessen.

Dagbladet har fredag kveld vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, som opplyser at prinsessa ikke har noen ytterligere kommentarer.

Gift i 14 år

Ari og Märtha gikk hver til sitt i 2016, etter 14 års ekteskap, men i åra etter skilsmissen har de oppdratt barna sammen.

I løpet av ekteskapet hadde Behn mye å gjøre med svigerfamilien, som tok ham imot med åpne armer.

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, uttalte kongeparet kort tid etter at dødsfallet ble kjent og fortsatte:

- Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

MINNEORD: Air Behns to søsken, Espen og Anja Bjørshol, tok en tårevåt avskjed i Oslo domkirke. Video: NRK Vis mer

Også i sin nyttårstale, viet kong Harald plass til Ari Behns tragiske bortgang.

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne jula. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er også tydelig preget av dødsfallet. I sin uttalelse rett etter at dødsfallet ble kjent, sa de følgende:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.