I SORG: Jermaine Jackson (54) holdt pressekonferanse på UCLA Ronald Reagan-sykehuset bare timer etter at broren Michael (50) døde. Foto: GENE BLEVINS/REUTERS/SCANPIX
I SORG: Jermaine Jackson (54) holdt pressekonferanse på UCLA Ronald Reagan-sykehuset bare timer etter at broren Michael (50) døde. Foto: GENE BLEVINS/REUTERS/SCANPIXVis mer

- Vi er med deg for alltid

Sønderknust storebror Jermaine møtte pressen.

||| (Dagbladet): - Vi er med deg for alltid. Vi elsker deg, så en gråtkvalt Jermaine Jackson (54) på en pressekonferanse ved UCLA Ronald Reagan-sykehuset i Los Angeles i natt norsk tid.

Pressekonferansen på vegne av Jackson-familien kom i stand bare timer etter at lillebroren Michael Jackson (50) ble erklært død ved sykehuset etter å ha fått hjertestans.

- Min bror, den legendariske kongen av pop, døde i dag, konstaterte Jermaine.

Oppløst i tårer
Etter meldingen om hjertestansen samlet en mengde familiemedlemmer og nære venner seg på sykehuset - blant dem foreldrene Joe og Katherine, Jermaine og søsteren La Toya, som var oppløst i tårer da hun ankom, ifølge TMZ.com.

Blant vennene som dukket opp, var Elizabeth Taylor.

Ifølge familiens advokat Brian Oxman er hele Jackson-familien varslet om det som er skjedd. De som ikke ennå er i Los Angeles, er på vei, skriver CNN.com.

Redegjorde
Jermaine redegjorde for hendelsesforløpet som ledet fram til dødserklæringen klokka 23.26 norsk tid. I store trekk samsvarte framstillingen med det som hittil er kjent:

Michael kollapset hjemme i huset han leier i Bel-Air om formiddagen.

- Personen som var med ham, utførte førstehjelp, og varslet så AMK-sentralen, fortalte Jermaine.

Denne ikke navngitte personen skal være Michaels lege.

Gjenopplivning i en time
Michael pustet ikke da ambulansemannskapet kom fram. Det ble utført gjenopplivningsforsøk, uten hell. Han ble derfor fraktet til UCLA-sykehuset, som ligger bare minutters kjøring unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det medisinske personellet utførte hjerte- og lungeredning på ham i en time, forteller storebroren.

Livet sto imidlertid ikke til å redde, og tidenes største popstjerne ble erklært død bare 50 år gammel.

- Vi henstiller media om å respektere familiens privatliv i denne vanskelige tida, avsluttet Jermaine Jackson på pressekonferansen.

Etterforskning
Nå er liket av Michael overlatt til politiet, og rettsmedisinere skal undersøke den avdøde stjernen. I tillegg granskes huset i Bel-Air av tekniske etterforskere fra voldsavsnittet.

- Ikke legg for mye i at vi er her, sa politiets talsmann Gregg Strenk utenfor huset tidligere.

Han understreket at etterforskningen er satt i gang mye på grunn av Jacksons profilerte person.

DØD AV HJERTESVIKT: Michael Jackson kollapset hjemme og døde av hjertesvikt. I neste måned skulle han begynne å holde sine 50 avskjedskonserter i London. Foto: REUTERS/SCANPIX
DØD AV HJERTESVIKT: Michael Jackson kollapset hjemme og døde av hjertesvikt. I neste måned skulle han begynne å holde sine 50 avskjedskonserter i London. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer