HADDE RUTINENE I ORDEN: Da en bil begynte å brenne på Namdal Bilopphuggeri/ Bil1Din tirsdag ettermiddag, ble det noen dramatiske minutter. Daglig leder Bjarne Brøndbo sier til Dagbladet at han er glad for at de ansatte på bilopphuggeriet fulgte alle prosedyrer og hindret større skader på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HADDE RUTINENE I ORDEN: Da en bil begynte å brenne på Namdal Bilopphuggeri/ Bil1Din tirsdag ettermiddag, ble det noen dramatiske minutter. Daglig leder Bjarne Brøndbo sier til Dagbladet at han er glad for at de ansatte på bilopphuggeriet fulgte alle prosedyrer og hindret større skader på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Bjarne Brøndbo opplevde branndrama:

- Vi er sinnssykt glade for at det gikk bra

Det ble tilløp til dramatikk da det brøt ut brann i en bil på DDE-vokalistens bilopphuggeri.

(Dagbladet): Tirsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til Namdal bilopphuggeri og Bil1Din i Nord-Trøndelag, der Bjarne Brøndbo (52) er daglig leder.

Ifølge Trønder-Avisa, som var først ute med nyheten, var årsaken en bilbrann på stedet. Brannvesenet hadde kontroll på brannen ved 15.40-tiden.

DDE-vokalisten forteller til Dagbladet at branntilløpet sørget for noen dramatiske minutter på bilopphuggeriet.

- Men heldigvis har vi gode systemer og rutiner, slik at det ikke ble noen skader på annet enn den gjeldende bilen, sier Brøndbo.

- Er jævlig lei oss

Den daglige lederen opplyser at brannen startet under kjøretøyet, men at den spredte seg raskt på bilen. Han undestreker at Bil1Din følger gjeldende forskrifter for fjerning av farlig avfall og brannfarlige væsker.

- Vi er jævlig lei oss for at dette skjedde, men sinnssykt glade for at det gikk bra. Når sånt skjer blir man minnet på hvor farlig arbeidet vårt kan være, men vi var veldig godt forberedt og hadde rutinene og prosedyrene i orden, sier Brøndbo.

Bjarne Brøndbo legger til at bilbrannen ikke forårsaket noen personskader.

- Ambulansen har vært her, men den dro uten noen pasienter. Vi er veldig glade for at de ikke dro med flere personer enn de kom med, fastslår han.

Vil etterforske brannen

Operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser til Dagbladet at politiet rykket ut til bilopphuggeriet etter en melding fra brannvesenet.

- Brannen ble raskt slukket. Vi kjenner ikke til hvem som eier bilen. Politiet vil etterforske hva som har skjedd, uttaler Krogstad.

Verken daglig leder hos Bil1Din eller det lokale politiet vet foreløpig hva som er årsaken til bilbrannen. Politibetjent Tom Rune Brøndbo opplyser til Dagbladet at brannen trolig brøt ut i forbindelse med tømmingen av en bensintank.

- Bilen stod oppå en bukk inne på verkstedet da den begynte å brenne. De ansatte hadde rutinene i orden og fikk bilen ut relativt raskt, sier politibetjenten.

- Det kan ha vært en gnist eller en liten lekkasje, uttaler Bjarne Brøndbo om den mulige brannårsaken.