Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hele Skarsgård-klanen feirer jul sammen:

- Vi er veldig ureligiøse

Til tross for at halve familien kan skilte med Hollywood-suksess, samles de alle under høytida.

INGEN KRISTEN JUL: Stellan Skarsgård reiser bort for å feire jula med hele familien, dog uten kristne tradisjoner. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
INGEN KRISTEN JUL: Stellan Skarsgård reiser bort for å feire jula med hele familien, dog uten kristne tradisjoner. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Det finnes rekke store Hollywood-produksjoner med navnet Skarsgård på rollelista. Halvparten av Stellan Skarsgårds åtte barn har fulgt i farens fotspor.

Eldstesønnen Alexander (43) gjorde stor suksess som vampyr i «True Blood». Gustaf (39) har bemerket seg i «Vikings» og Bill (29) har skremt fletta av folk i de to «IT»-filmene.

Sam (37) (som nå jobber som lege) og Valter (24) har også flere skuespillerjobber bak seg. Eija (27) har på en annen side valgt seg utelivsbransjen som karriere.

SUKSESSBRØDRE: Alexander Skarsgård (43), Bill Skarsgård (27) og Gustaf Skarsgård (39) har alle gjort det stort i Hollywood. Foto: NTB Scanpix.
SUKSESSBRØDRE: Alexander Skarsgård (43), Bill Skarsgård (27) og Gustaf Skarsgård (39) har alle gjort det stort i Hollywood. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Pappa Stellan har også to barn med sin nåværende kone Megan Everett, Ossian (10) og Kolbjörn (7).

Feirer med ekskona

Det er med andre ord en stor familie med en hektisk timeplan. De tar seg imidlertid tid til å samle hele hurven i jula.

- Vi skal reise bort alle sammen, jeg, mine åtte barn, min kone og ekskone, dem som følger med og deres barn. Det blir en stor familie som reiser bort ja, sier Skarsgård til Dagbladet på den røde løperen i forkant av premieren på den norske filmen «Håp», som han har den ene hovedrollen i.

Skarsgård ble i fjor bestefar for tredje gang, da sønnen Bill fikk sitt første barn med kjæresten Alida Mordberg.

Hvor familien skal feire jula, avslører han ikke. I 2016 feira familien på Bali, fortalte han i et intervju gjengitt av Expressen. Året etter ble feiringen lagt hjemme på Ljusterö.

Ingen kristen jul

Skarsgård fortalte også at ingen av barna over 18 år får julegaver lenger. Han forteller at familien er viktig, og at de ser hverandre ofte, til tross for internasjonale karrierer. Skarsgård-familien har imidlertid ingen spesielle juletradisjoner.

- Vi er veldig ureligiøse, men vi spiser svensk julebord med skinke og sild, forteller han til Dagbladet.

68-åringen er vokst opp som ateist og har tidligere uttalt seg i sterke ordelag om religion. Han leste både bibelen og koranen etter angrepene 11. september 2001.

- Det er skremmende. Alle sier at alle idealene for godhet i verden kommer fra bibelen. Det er fullstendig drittprat. «Bergprekenen» er et fint stykke om det å være god, men mesteparten av bibelen handler om en veldig hevngjerrig, barnslig og brutal Gud. Det er fantastiske historier, men ingen rasjonell grunn til å tro på noe av det, har han uttalt i et intervju med The Guardian.

Stellan Skarsgård har også hovedrollen den norske, kritikerroste filmen «Ut og stjæle hester». Den var Norges Oscar-kandidat, men nådde ikke opp til kortlista i forkant av prisutelinga.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Gjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer