- SVEVDE: Under en spirituell seanse har Jan Thomas Mørch Husby opplevd å lette fra bakken. Han har studert kabbala i 15 år. Foto: Lars Eivind Bones
- SVEVDE: Under en spirituell seanse har Jan Thomas Mørch Husby opplevd å lette fra bakken. Han har studert kabbala i 15 år. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Vi fokuserte på et energifelt midt i panna, og etter hvert begynte vi å sveve

Slik er kjendisenes overnaturlige liv.

||| (Dagbladet): - Jeg er helt sikker på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi forstår, sier Guri Schanke, og er ikke alene.

Industrien rundt alternative behandlingsmetoder har eksplodert. Arrangementer med klarsynte går for fulle hus uten annonsering, og bøker rundt temaet topper salgslistene.

- Prøvd det meste Skuespiller og artist Guri Schanke er blant dem som har vært åpen for alternativ behandling i en årrekke.

- Jeg har prøvd det meste. Jeg har drevet med Qigong og Tai Chi, gått til akupunktør og helhetsterapeut, for å nevne noe.

I 2007 hadde om lag halvparten av Norges befolkning brukt en eller annen form for alternativ behandling det siste året. Det viser en undersøkelse i regi av Nasjonalt Informasjonssenter for Alternativ Behandling.

I tillegg besøker 100 000 nordmenn landets 50 årlige alternativmesser, forteller Alternativopplysningen.

Også forfatter og kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby har kontakt med den spirituelle siden av seg selv.

- Begynte å sveve - En gang jeg var på Mykonos, hadde vi en spirituell seanse der vi satt med beina i kors, med armene på hverandres skuldrer. Vi fokuserte på et energifelt midt i panna, og etter hvert førte det til at vi begynte å sveve.

Lørdag fortalte han til Dagbladet om da han så en UFO i Arizona.

- Det var en enorm tallerkenliknende sak — sånn som du ser på film — over oss, med et voldsomt kraftig lys i midten.

- Mindre autoritetstro Professor i medisin og direktør for Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, Vinjar Fønnebø, beskriver økningen i bruk av alternativ behandling som «vesentlig».

- VERDEN ER I UBALANSE: Artist Inger Lise Rypdal (60) har brukt mange forskjellige alternative behandlingmetoder fordi hun følte at hun manglet noe. Foto: Scanpix
- VERDEN ER I UBALANSE: Artist Inger Lise Rypdal (60) har brukt mange forskjellige alternative behandlingmetoder fordi hun følte at hun manglet noe. Foto: Scanpix Vis mer

- Nordmenn ser ut til å ha fått større tro på tiltak utenfor den tradisjonelle medisinen, og har blitt mindre autoritetstro, sier Fønnebø, som også forklarer økningen med at temaet åndelighet har fått større aksept i det norske samfunnet.

Utviklingen betyr store penger for den alternative industrien.

Selger for millioner Mediet Lisa Williams har i løpet av noen høstdager hatt show både i Bergen, Trondheim og Oslo. Bare i Oslo dro
showet inn 1,7 millioner kroner fra til sammen 2800 deltakere.

- Arrangementet i Oslo Konserthus ble utsolgt uten én eneste krone i markedsføring. Suksessen er så åpenbar at det blir garantert en turné til neste år, sier eventansvarlig i Sony og Day One Entertainment, Øivind Tharaldsen.

Kjenner en kraft Norges mest kjente helbreder, Joralf Gjerstad, selger også godt. Hans siste bok «Den gode kraften» har toppet de norske salgslistene i flere uker.

Komiker Jon Schau har selv gitt ut to bøker om sine opplevelser fra «den andre siden», og har også prøvd healing.

- Jeg kan ikke si om healing virker eller ikke, men at jeg har kjent en kraft er det ingen tvil om.

- Vi er i ubalanse Artist Inger Lise Rypdal forstår godt at den alternative trenden har bitt seg fast
i nordmenn den siste tida.

- Verden er i ubalanse, og vi er en del av den, sier Rypdal.

- Jeg har prøvd alt mulig av alternative metoder og behandlinger inntil jeg fant tilbake til barnetroen min. Jeg har lett
i det alternative fordi jeg følte jeg manglet noe, forteller Rypdal.

Så et spøkelse Skuespiller Ane Dahl Torp tror på sin side på spøkelser.

- Jeg mener bestemt at jeg en gang så et spøkelse i den blokka der vi bodde på Østerås. Jeg våknet en natt og syntes jeg så en liten skygge med krom rygg i gangen.

HELHETSTERAPI: Guri Schanke er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi forstår. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HELHETSTERAPI: Guri Schanke er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi forstår. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Jeg tror fortsatt at det var et spøkelse, sa hun til Aftenposten i 2003.

Narkobehandling Hans-Erik Dyvik Husby, nå aktuell med filmen Cornelis Vreeswijk, har selv gått nye veier for å få bukt med sin rusavhengighet.

 Det ga ham hjelpen helsevesenet ikke klarte å tilby gjennom 24 år.

- Da skolemedisinen slapp opp for alternativer tok jeg saken i egne hender, og fikk behandling én gang for alle ved Narconon-senteret i Sverige.

- Spirituell person Behandlingsopplegget der er basert på læren til grunnleggeren av scientologikirken, og består av samtaler og intensiv avrusning gjennom trening, badstue, vitaminer og mineraler.

Husby har tidligere presisert at han ikke er scientolog selv, men at han er en spirituell person legger han ikke skjul på.

- Hvis man skal behandle et menneske uten å anerkjenne at det er et åndelig vesen, så har man allerede tapt.