Kronprinsesse Mette-Marit:

- Vi hadde faktisk tenkt til å kalle Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia

Mette-Marit letter på sløret om navnevalget.

NAVNEBYTTE: Tirsdag fortalte kronprinsesse Mette-Marit til en forsamling i Trondheim at hun egentlig hadde andre planer for navnet til prinsesse Ingrid Alexandra. Her er de to fotografert i sommer, på vei til åpningen av dronning Sonjas KunstStall. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NAVNEBYTTE: Tirsdag fortalte kronprinsesse Mette-Marit til en forsamling i Trondheim at hun egentlig hadde andre planer for navnet til prinsesse Ingrid Alexandra. Her er de to fotografert i sommer, på vei til åpningen av dronning Sonjas KunstStall. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kronprinsesse Mette-Marit (44) er tirsdag i Trondheim, der hun har steppet inn som dronning Sonjas stedfortreder. Dagbladet kunne i går avsløre at dronningen har måttet avlyse to oppdrag på grunn av ryggsmerter, så svigerdatteren har derfor tatt på seg oppgavene.

Hun åpnet utstillingen «Dronningens Ja» i Erkebispegården, og tok seg samtidig tid til å snakke litt med publikum under åpningen.

Hun kunne blant annet avsløre at hennes eldste datter, prinsesse Ingrid Alexandra (13), egentlig skulle ha hatt et annet navn.

Betinget i historie

- Vi hadde faktisk tenkt til å kalle Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia, men vi syntes det ble så spesielt at vi turte ikke likevel, sa kronprinsessen, ifølge Adressa, og fortsatte:

- Hadde det vært i dag, hadde vi nok gjort det, men vi er jo også glad for at det ble Ingrid Alexandra, fortalte hun.

Overfor TV 2 forteller kongehusekspert Kjell Arne Totland at han er glad for at navnevalget ble som det ble. Han avslører derimot at det ligger historie i det som kunne blitt prinsessen, som seinere i livet trolig blir kronprinsesse, sitt navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer