Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jason Momoa:

- Vi hadde ikke råd til å fly hjem

«Game of Thrones»-stjerna minnes økonomiske vansker under innspillingen av suksesserien.

STJERNE: Jason Momoa imponerte stort i rollen som Khal Drogo. Han røper imidlertid at ikke alt var på stell rent økonomisk da han fikk rollen. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Jason Momoa imponerte stort i rollen som Khal Drogo. Han røper imidlertid at ikke alt var på stell rent økonomisk da han fikk rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til mandag 20. mai markerte slutten for suksesserien «Game of Thrones», da den aller siste episoden ble tilgjengelig på strømmetjenesten HBO.

Serien, som er basert på bokserien til George RR Martin (70), er blitt omtalt som verdens største tv-serie, og da den aller siste sesongen hadde premiere i midten av april, ble den sett av elleville 17,4 millioner mennesker i USA alene.

Med andre ord har serien nådd ut til en enorm seerskare, og også de medvirkende skuespillerne har tjent godt på suksessen. Under innspillingen av den første sesongen var imidlertid situasjonen en annen for skuespillerne.

I løpet av seriens åtte sesonger har seerne blitt introdusert for en rekke ulike karakterer. En av disse er Khal Drogo, lederen av Dothraki-folket og ektemannen til «dragemoren» Daenerys Targaryan i den første sesongen.

KHAL DROGO: Jason Momoa var å se i den første sesongen av suksesserien «Game of Thrones», i rollen som lederen av Dothraki-folket. Foto: AP / HBO / NTB Scanpix
KHAL DROGO: Jason Momoa var å se i den første sesongen av suksesserien «Game of Thrones», i rollen som lederen av Dothraki-folket. Foto: AP / HBO / NTB Scanpix Vis mer

- Ikke råd til å fly hjem

Khal Drogo ble spilt av Jason Momoa (39), som i seinere tid har gjort suksess med spillefilmen «Aquaman». Mandag delte skuespilleren et innlegg på Instagram der han røper at økonomien ikke var helt på topp under innspillingen.

I innlegget, der Momoa har delt et bilde av seg selv liggende i en campingbil, skriver nemlig 39-åringen at han under en pause i innspillingen av «Game of Thrones» ikke hadde råd til å reise hjem.

- Ser gjennom bilder på mobilen min og fant dette. (...) Mens vi filmet «Game of Thrones» hadde vi en liten pause. Vi hadde ikke råd til å fly hjem, så vi leide en campingbil i Belfast og kjørte rundt i Irland på jakt etter den beste halvliteren med Guinness, skriver skuespilleren.

TV-PAR: Khal Drogo og Daenerys Targaryen (spilt av Emilia Clarke) giftet seg i sesong én av fantasyserien «Game of Thrones». Foto: AP / HBO / NTB Scanpix
TV-PAR: Khal Drogo og Daenerys Targaryen (spilt av Emilia Clarke) giftet seg i sesong én av fantasyserien «Game of Thrones». Foto: AP / HBO / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Momoa kun medvirket i ti episoder av suksesserien, kan det se ut til at han i ettertid har tjent godt på rollen.

Ifølge nettstedet University Fox har skuespilleren fra Hawaii en formue på 14 millioner dollar, noe som tilsvarer i overkant av 120 millioner norske kroner.

SESONG ÅTTE: «Game of Thrones» er tilbake. Video: HBO Vis mer

Fikk økning i lønn

Da «Game of Thrones» først kom på skjermen i 2011, var det nok få som så for seg hvor stor HBO-serien ville bli.

Det tok likevel ikke lang tid før en hel verden satte seg inn i den spennende handlingen og for de som ikke har fulgt med, kan det fort føles ut som at «alle» andre har sett og snakker om serien.

Også skuespillerne har tjent godt på den store suksessen og fansens trofasthet.

Etter sesong seks ble det nemlig kjent at de fem hovedrolleinnehaverne, Emilia Clarke (32), Kit Harington (32), Nikolaj Coster-Waldau (48), Peter Dinklage (49) og Lena Headey (45), fikk en økning i lønn per episode i de to siste sesongene.

Ifølge Evening Standard har de i sesong sju og åtte tjent nesten 10,5 millioner norske kroner per episode. Med tanke på at det er 13 episoder totalt i de to sesongene, har de tjent elleville 165,5 millioner norske kroner de siste to åra.

Ellevill lønn per minutt

Lønnen til de fem skuespillerne er fast, og det har derfor ikke noe å si hvor mye de er med i hver enktelt episode. Ifølge avisa var Lena Headey, som spiller rollen Cersei Lannister i serien, bare å se i 25 minutter i sesong åtte, fordelt på kun tre episoder.

GODT BETALT: Lena Headey, her som Cersei Lannister, tjente godt på de 25 minuttene hun medvirket i sesong åtte. Foto: NTB Scanpix
GODT BETALT: Lena Headey, her som Cersei Lannister, tjente godt på de 25 minuttene hun medvirket i sesong åtte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med andre ord fikk 45-åringen betalt ganske så mye i minuttet, nærmere bestemt 1,2 millioner norske kroner.

Ifølge Evening Standard er «Game of Thrones»-stjernene dermed de som har fått best betalt per episode i Hollywood til dags dato. Tidligere var det Jim Parsons (46) og Kaley Cuocu (33) fra «The Big Bang Theory» som hadde rekorden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!