- Vi har helt klart funnet våre favoritter

Idol-dommerne avslører.

(Dagbladet): - Sånn sett er vi ferdige med den tøffeste delen av jobben. Nå skal vi være ekspertkommentatorer, sier Gunnar Greve Pettersen til Dagbladet.

Sammen med Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge og Esben «Dansken» Selvig blir han igjen å se bak dommerbordet, når startskuddet går for den åttende «Idol»-sesongen på TV 2 i kveld klokka 20.

- Topptungt i år Sesongen starter tradisjonen tro med sendinger fra audition-rundene, der tusenvis av håpefulle blir til 172 heldige.

Etter flere audition-runder, har dommerne valgt ut de 40 som blir å se i live-rundene til høsten. Dommerkvartetten håper at finalistene skaper engasjement blant seerne, og får dem til å ville stemme dem fram.

- Vi har iallfall funnet noen vi liker veldig godt, og føler det er veldig topptungt i år. Det er stor variasjon, og uforskammet dyktige folk i toppen. Nesten irriterende flinke, sier «Dansken».

- Det er alt mulig mellom himmel og jord. Det er så variert, og så mange forskjellige mennesker, med forskjellige stemmer. Noen er helt superville, og andre merker vi ikke er i rommet, men når de åpner kjeften... Herregud, sier Nilsen.

- Alltid skummelt Damli Aaberge forteller videre at spekteret går over flere sangkategorier: Soul, blues, jazz, country, pop og rock. Og programleder Stian Blipp garanterer deltakere i alle aldre, farger og fasonger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når livesendingene starter til høsten, skal 40 deltakere bli til ti finalister.

Dommerne synes det er vanskelig å nevne navn når de snakker om deltakerne som har gjort særlig stort inntrykk, men de finnes altså, disse dommerfavorittene.

PREMIEREKLARE: Esben «Dansken» Selvig, Tone Damli Aaberge, Kurt Nilsen, Stian Blipp og Gunnar Greve Pettersen er klare for kveldens «Idol»-premiere.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PREMIEREKLARE: Esben «Dansken» Selvig, Tone Damli Aaberge, Kurt Nilsen, Stian Blipp og Gunnar Greve Pettersen er klare for kveldens «Idol»-premiere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er alltid skummelt å trekke fram enkeltpersoner, litt urettferdig mot resten, for vi har samlet et jævlig fint knippe folk. Majoriteten er vi enige om, men noen av dem har enkelte av oss kanskje kjempet litt mer for. Men jeg er ikke i tvil om at det blir gode semifinaler og en bra finale, sier «Dansken».

- Har mine favoritter Tone Damli Aaberge og Gunnar Greve svarer i klar tale når de blir spurt om de har fått et ekstra godt øye - og øre - til noen av «Idol»-deltakerne.

- Ja, jeg har mine favoritter. Folk kan fortsatt overraske, men etter det jeg har sett nå, har jeg noen som skiller seg ut i mitt hode, sier Aaberge.

- Vi har helt klart funnet våre favoritter. Vi skal være objektive så langt det lar seg gjøre, men vi jobber med noe som heter kreativitet, og det er det ikke mulig å styre 100 prosent, sier Greve.

«Dansken» er imidlertid mer usikker.

- Jeg var ganske sikker i fjor, veldig tidlig, på hvem som kom til å vinne. Det er jeg ikke i år. Det er litt kult at det er flere som hevder seg helt i toppen, sier «Dansken».

Rom for overraskelse Og så skal det jo ikke avgjøres enda. De 40 som nå står igjen, må tross alt vise at de takler presset knyttet til å opptre live i beste sendetid. Da er det definitivt rom for overraskelse, mener Aaberge.

- De utvikler seg så mye i løpet av den tida, og det er ikke alltid en fordel å være best på audition, for da er fallhøyden ofte stor. Så en fin, liten, stigende kurve er bra, sier Tone.

Ifølge «Dansken», kan seerne se fram til flere originale karakterer i årets «Idol».

HAR FUNNET FAVORITTENE: Både Gunnar Greve Pettersen og Tone Damli Aaberge har sett seg ut et par av årets deltakere, som de har ekstra stor tro på. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FUNNET FAVORITTENE: Både Gunnar Greve Pettersen og Tone Damli Aaberge har sett seg ut et par av årets deltakere, som de har ekstra stor tro på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det som var gledelig i år, da, er at det har vært mange skruer. Det har vært typer, karakterer, litt sånn snålinger. Originaler. Folk som ikke er sånn samlebånds-«Idol»-artister, men som kommer her med særpreg. Kanskje ting man ikke umiddelbart tenker «Idol»-materiale om, men som derfor må videre. Vi har sendt av gårde folk med særpreg i mye større grad i år enn det vi gjorde i fjor, avslutter «Dansken».