Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Vi kan ligge med hvem vi vil, når vi vil. Vi trenger ikke å sjekke engang. Det ordner agentene våre

Svensk Victoria Secret-modell vet hva fotballspillere og modeller har til felles.

BARE EN SPØK: Caroline Winberg smalt til og fant en noe ukonvensjonell likhet mellom modeller og fotballspillere under den svenske fotballgallaen i går kveld. Den falt ikke i like god jord hos alle. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
BARE EN SPØK: Caroline Winberg smalt til og fant en noe ukonvensjonell likhet mellom modeller og fotballspillere under den svenske fotballgallaen i går kveld. Den falt ikke i like god jord hos alle. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

(Dagbladet): I går gjorde svenskene stas på sine største stjerner på fotballbanen, og ikke helt uventet var det igjen Zlatan Ibrahimovic som stakk av med den gjeveste prisen som årets beste.

Han vant naturlig nok også prisen som årets beste angrepsspiller, men det var da heder og ære skulle gis til beste forsvarsspiller de fleste svenskene satte både kaffe og champagne i halsen.

Prisen ble delt ut av Victoria's Secret-modell Caroline Winberg, og da hun presenterte vinneren dro hun en noe kontroversiell sammenligning mellom nettopp fotballspillere og modeller.

- Det beste av alt er at vi begge kan ligge med hvem vi vil, når vi vil. Vi trenger ikke engang å sjekke. Våre agenter ordner det for oss, sa hun.

- Ta det litt på hælen Ifølge svenske Expressen synes vinneren av prisen, Norwich-spiller Martin Olsson, at det var en spøk av det merkelige slaget. Kritikken lot heller ikke vente på seg fra andre hold. Winbergs agent, Jenny Mardell, som forsåvidt også ble direkte involvert i spøken, synes det har endt opp som storm i et vannglass.

- Jeg synes det hele blir dratt ut av proporsjoner når ei jente sier sånne ting. Hadde det vært en mann som sa det, hadde det ikke blitt like mye leven, sier hun til den svenske avisa.

Mardell synes ikke folk skal være så selvhøytidelige, og heller ta det med et smil.

GJORT ÆRE PÅ: Martin Olsson, som før denne sesongen forlot Blackburn til fordel for Norwich, ble i går kåret til årets beste svenske fotballspiller. Prisutdelingen ble derimot av det kontroversielle slaget. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
GJORT ÆRE PÅ: Martin Olsson, som før denne sesongen forlot Blackburn til fordel for Norwich, ble i går kåret til årets beste svenske fotballspiller. Prisutdelingen ble derimot av det kontroversielle slaget. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Med en gang ei jente spøker litt med seg selv og den mannlige delen av Fotball-Sverige, reagerer alle veldig. Man må ta det litt på hælen, det var bare en spøk.

Fotball-modell Men Winbergs verbale kruttsalver var ikke først og fremst grunnen til at hun fikk dele ut prisen i går. Hun har nemlig selv en karriere som fotballspiller bak seg.

I sine yngre dager spilte hun for AIK, men en dag da hun var på vei til fotballtrening så speider Cesar Wintland henne, og foreslo at hun skulle prøve seg på en karriere innenfor modellyrket i stedet.

Siden den gang har hun jobbet for de fleste av verdens store motehus, og har også fått sin filmdebut sammen med Bradley Cooper og Robert De Niro i filmen «Limitless» fra 2011.

- Hun er veldig fotballinteressert, og da hun ble rekruttert som modell spilte hun på et ganske høyt nivå. Det er grunnen til at hun delte ut prisen, sa Mardell.

FOTBALLSPILLER: Caroline Winberg er selv meget fotballinteressert, og har en fortid som fotballspiller på AIKs yngre jentelag. Foto: Jonathan Short/Invision/AP
FOTBALLSPILLER: Caroline Winberg er selv meget fotballinteressert, og har en fortid som fotballspiller på AIKs yngre jentelag. Foto: Jonathan Short/Invision/AP Vis mer