ENGLER MED GUNS: Så lenge de unngår sukkersjokk gir (fra venstre) Synne Bolstad, Anette Marie Antonsen og Jorun Stiansen deg alternativ bingo på TV i sommer. Foto: Lars Myhren Holand
ENGLER MED GUNS: Så lenge de unngår sukkersjokk gir (fra venstre) Synne Bolstad, Anette Marie Antonsen og Jorun Stiansen deg alternativ bingo på TV i sommer. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

- Vi minner om «Charlie's Angels»

Idol-Jorun, Farmen-Synne og mamma-Anette er sommerens bingobande på TV.

- SLITNE, GAMLE TANTER MED halvslitt, rød neglelakk, utbryter Jorun Stiansen (27).

Den tidligere Idol-vinneren legger ikke skjul på at ordet «bingo» først ga henne assosiasjoner til røykfylte rom og tall som ble trukket fra «et snurrende hjul».

- Jeg har vært på bingo én gang, da jeg var ti år. Da jeg hørte at dette skulle være et bingoprogram, tenkte jeg først på de kjipe hallene, og tantene som satt og røykte der, innrømmer hun.

Sammen med Synne Bolstad (22) fra «Farmen» og mammablogger og fotograf Anette Marie Antonsen (24), skal hun leke seg gjennom åtte direktesendte programmer på TV2 i sommer.

- «Bingo Bingo» er et gameshow for hele familien, hvor alle kan være med å spille hjemmefra, forklarer Antonsen.

- Gratis! Folk digger ting som er gratis! bryter Stiansen inn.

- Ja, spillbrett lastes ned fra nettet i forkant, og så følger du med på tallene under sendingen. Når du får bingo, ringer du inn til oss.

INGEN AV JENTENE HAR VÆRT programledere før, men ukjente er de ikke. Vennesla-jenta Stiansen ble rikskjendis etter at hun i 2005 vant «Idol», og Synne Bolstad fra Myre i Vesterålen sjarmerte hele Norge under årets «Farmen»-deltakelse.

Tredjemann, Anette Marie Antonsen fra Trondheim, driver en av landets mest leste blogger og har spilt i reklamefilm for Kondomeriet. At de mangler programledererfaring ser de på som positivt.

- Vi fikk jobben på grunn av de vi er: utadvendte, smilende, blide og med positiv energi. Det kjenner jeg meg igjen i, mener Bolstad.

Stiansen nikker.

- Vi er gærne og jordnære og tar ikke oss selv høytidelig. Vi er ekte, fordi vi ikke er programledere fra før av. Vi tilfører bransjen noe nytt.

UNDER SENDING ER JENTENE sporty antrukket i matchende treningsdresser og joggesko, og utstyrt med vanngevær.

NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om:


• Djerv-vokalist

Agnete Kjølsrud

har slutta å sørge over Animal Alpha


• Bli med på audition til nye

Trekant• Vi klarte å fornærme

Justin Timberlake

da vi spurte om musikk-karrieren
NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om: • Djerv-vokalist Agnete Kjølsrud har slutta å sørge over Animal Alpha • Bli med på audition til nye Trekant • Vi klarte å fornærme Justin Timberlake da vi spurte om musikk-karrieren Vis mer

- Vi får ofte høre at vi minner om «Charlie's Angels», forteller Antonsen.

Hun røper at produsent Ragnar Otnes kaller dem «englene sine», og undertegner alle mail til dem med «Charlie».

- Så når vi får mail fra ham, er det sånn: «Husk på det da, jenter! Charlie».

DE TRE KOMMER FRA HVER SIN kant av landet, og ingen av dem kjente hverandre i forkant av programlederjobben. Det har ikke satt noen demper på stemningen.

- Vi klikket overraskende godt med en gang. Det er ikke to mot en, alle er veldig samkjørte og egentlig ganske like på ulike måter. Vi er jo alle fra en bygdeby, og er ikke så fisefine, forteller Stiansen.

Hun omtaler gjengen som dialektspreke jenter.

- Så det har ikke vært noen intriger så langt?

- Nei, vi har ikke rukket å bli sure enda. Det er jo et vanvittig kjipt svar, men vi har ikke tid til drama. Alle vil leke.

Hun og Antonsen innrømmer derimot at det kan bli mye sukker i løpet av en dag, og at de blir såpass hypre at Synne Bolstad må passe på dem.

- Selv om Synne er den yngste, er det hun som er hønemoren blant oss.

- Haha, det er jo jeg som spiser mest! Men det blir mye sukker og en del kakling når vi er sammen. Jeg må nesten ta det som et komplement, ler Bolstad.