- Vi skaffet oss alarmanlegg etter trusselen fra Kristian Valen

Politibetjentene og familiene ble skremt og fjernet navn fra postkasse og ringeklokke.

SA HAN VILLE BETALE DUSØR: De to politibetjentene som Kristian Valen etterlyste på Facebook, fryktet for seg og sine familier - og følte det ubehagelig. Foto: Jacques Hvistendahl 
SA HAN VILLE BETALE DUSØR: De to politibetjentene som Kristian Valen etterlyste på Facebook, fryktet for seg og sine familier - og følte det ubehagelig. Foto: Jacques Hvistendahl  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Politiet kom noen få minutter før ambulansen til Kristin Valens leilighet i februar 2015. Valen hadde da ringt 113 og fortalt at samboeren var skadd og blødde kraftig.

Komiker og artist Kristian Valen står tiltalt i Oslo tingrett i dag, mandag 26. september, hvor han nekter straffskyld.

Tilgriset med blod

Opptrinnet førte til at Valen la ut en Facebook-melding, som ble oppfattet som en trussel mot politiet. Han skrev at han lovet 10.000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham.

En mannlig politibetjent fortalte i retten at Valen var tilgriset med blod.

Politiet fant ikke ut at noe ulovlig hadde skjedd, men det er det Valen skrev på Facebook etter heldelsen som førte til tiltalen.

- En trussel

- Facebook-meldingen var ubehagelig, vi skaffet oss alarmanlegg etter dette. Samboeren synes også det var ubehagelig. Jeg oppfattet det som en trussel, sa han i sin rettsforklaring.

Den andre av politibetjentene som ble etterlyst av Valen i Facebook-meldinga forklarte at både Valen og samboeren var sterkt beruset da de ankom. Han beskriver kuttet som seks-sju centimeter langt, som hun prøvde å skjule.

- At hun prøvde å skjule det, oppfattet vi som spesielt, sa han i sin forklaring.

Uklare omstendigheter

Politet forteller videre at hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv, og ble tatt med, selv om hun ikke ønsket å dra uten samboeren, Kristian Valen.

- Uklare omstendigheter på åstedet gjorde at vi ikke ønsket at ha Valen med.

Også han ble bekymret over Facebook-innlegget, som viste tre bilder av god kvalitet og som kunne identifisere disse to.

- Ble bekymret

- Jeg ble bekymret for familien min, en uskyldig tredjepart. Jeg ringte hjem og ba om at navnet ble tatt bort fra postkasse og ringeklokke. Valen hadde 90.000 følgere på Facebook, og dette ble også en indirekte trussel.

- En eller flere av hans 90.000 følgerne kunne være ustabile og farlig for meg og min familie, sa han.

Valen risikerer fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig. Han sier at han vikke ville true politiet, men spore dem opp og takke dem for innsatsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer