- Vi skaffet oss alarmanlegg etter trusselen fra Kristian Valen

Politibetjentene og familiene ble skremt og fjernet navn fra postkasse og ringeklokke.

SA HAN VILLE BETALE DUSØR: De to politibetjentene som Kristian Valen etterlyste på Facebook, fryktet for seg og sine familier - og følte det ubehagelig. Foto: Jacques Hvistendahl 
SA HAN VILLE BETALE DUSØR: De to politibetjentene som Kristian Valen etterlyste på Facebook, fryktet for seg og sine familier - og følte det ubehagelig. Foto: Jacques Hvistendahl  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Politiet kom noen få minutter før ambulansen til Kristin Valens leilighet i februar 2015. Valen hadde da ringt 113 og fortalt at samboeren var skadd og blødde kraftig.

Komiker og artist Kristian Valen står tiltalt i Oslo tingrett i dag, mandag 26. september, hvor han nekter straffskyld.

Tilgriset med blod

Opptrinnet førte til at Valen la ut en Facebook-melding, som ble oppfattet som en trussel mot politiet. Han skrev at han lovet 10.000 kroner til folk som kunne gi ham informasjon om politibetjenter som hadde vært hjemme hos ham.

En mannlig politibetjent fortalte i retten at Valen var tilgriset med blod.

Politiet fant ikke ut at noe ulovlig hadde skjedd, men det er det Valen skrev på Facebook etter heldelsen som førte til tiltalen.

- En trussel

- Facebook-meldingen var ubehagelig, vi skaffet oss alarmanlegg etter dette. Samboeren synes også det var ubehagelig. Jeg oppfattet det som en trussel, sa han i sin rettsforklaring.

Den andre av politibetjentene som ble etterlyst av Valen i Facebook-meldinga forklarte at både Valen og samboeren var sterkt beruset da de ankom. Han beskriver kuttet som seks-sju centimeter langt, som hun prøvde å skjule.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer