- Vi vet hun har denne evnen

Dronning Sonja kommenterte datterens engleskole.

STØTTER: Dronning Sonja sier hun og kong Harald støtter datterens alternativ-virksomhet. Foto: NTB Scanpix
STØTTER: Dronning Sonja sier hun og kong Harald støtter datterens alternativ-virksomhet. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er i NRKs juleintervju med kongeparet, sendt i kveld i programmet «Året med kongefamilien», at dronning Sonja og kong Harald velger å kommentere kritikken som har vært rettet mot både kronprins Haakon og prinsesse Märtha i det siste.

Märthas engleskole og øvrige virksomhet i alternativbransjen støtter kongeparet fullt ut, selv om vedgår at kritikken går inn på dem.

- Vi vet at hun har denne evnen, at hun oppriktig mener det hun holder på med, og det er viktig for henne, da støtter vi henne fullt ut, selvfølgelig, sier dronningen.

- Hun sa det godt selv: «Det er ikke alltid foreldrene mine er enige med meg, men de gir likevel uttrykk for at de er glad i meg». Slik må det være, sier kongen.

De kommenterer også reaksjonene på at Haakon og Mette-Marit valgte å gi tronarvingen en plass på en privat skole istedet for å gå i den offentlige skolen, slik både han og Harald gjorde.

- Det var ingen lett avgjørelse. Men vi stoler på at de vet hva som er best for barna sine, sier kongen.

- Kritikken er forståelig. Men det er ikke hyggelig å se på at barna sine får kriikk, sier han.

Intervjuet med kongefamilien bød også på muntrere seanser, slik som da kongen nevner at han på nyåret skal besøke forskningsstasjonen Troll i Antarktis, og fleiper med at den er oppkalt etter Sonja.