FINANSPROBLEMER: Victoria Beckhams selskap hadde ikke gått rundt om det ikke var for økonomiske donasjoner fra ektemannen David Beckham, skriver Daily Mail. Nå har motemerket fått en real advarsel fra staten. Foto: NTB scanpix
FINANSPROBLEMER: Victoria Beckhams selskap hadde ikke gått rundt om det ikke var for økonomiske donasjoner fra ektemannen David Beckham, skriver Daily Mail. Nå har motemerket fått en real advarsel fra staten. Foto: NTB scanpixVis mer

Victoria Beckham:

Victoria Beckham trues med tvangsoppløsning

Regnskapene til Victoria Beckham har hatt lysere tider. 

(Dagbladet): Victoria Beckham (42) har vært i rampelyset i flere tiår. På 90-tallet slo hun gjennom som Posh Spice i den ultrapopulære jentegruppa Spice Girls, som leverte hitlåter som «Wannabe» og «Stop».

Da musikkarrieren sa stopp, var det et naturlig valg for henne å gå inn i motebransjen. Hun fikk alltid oppmerksomhet for antrekkene sine da hun var artist, og det ble heller ikke mindre motefokus da hun forelsket seg i fotballstjerna David Beckham.

Det er han som har finansiert store deler av hennes moteimperium, som hun har oppkalt etter seg selv. Fotballfrua har butikker over hele verden, og selges dessuten på flere store sentere og luksusbutikker.

Skjær i sjøen

Nå viser det seg imidlertid at ikke alt er rosenrødt for det suksessfulle, britiske klesmerket. På tross av eksponering på verdens største moteuker og mye gratis PR på grunn av... Vel, fordi hun er den hun er, er det knuter i regnskapet til designbedriften.

Beckhams motebedrift, som ble opprettet i 2008, sliter med tallene. Det kommer fram i et brev fra Companies House, som er Storbritannias registermyndighet for selskaper.

- Om det ikke vises tegn til forandring, vil Victoria Beckham Limited bli fjernet fra registeret og selskapet vil bli tvangsoppløst, heter det i brevet.

Grunnen skal være at at selskapet for tredje år på rad ikke har sendt inn regnskapene sine. Informasjonen fra Companies House vedrører ikke bare moteimperiet, men også forelderselskapet Beckham Brand Holdings.

Dersom det ikke gjøres noe, vil selskapene og alle eiendelene deres «tilhøre Kronen», som det heter i brevet.

STERK VIDEO: David Beckham er ambassadør for Unicef. I denne nye videoen viser han fram kroppen sin, hvor tatoveringene hans har fått en helt ny mening. Video: UNICEF Vis mer

På tross av en omsetning på nærmere 360 millioner norske kroner, har Beckhams bedrift bare et overskudd på 13 millioner kroner. Ifølge Daily Mail hadde bedriften gått med 42 millioner kroner i underskudd om det ikke var for at David Beckham flere ganger har spyttet inn økonomisk hjelp.

Selskapet har ikke ønsket å kommentere saken overfor Daily Mail.

Lykkelig par

Tidligere i år delte Victoria historien om hvordan hun og ektemannen David møttes. De to er som kjent et av verdens mest omtalte par, og hjelper hverandre gjennom tykt og tynt. Det var i britiske Vogue at hun åpnet opp om det første møtet.

På forespørsel fra magasinet skrev Beckham en spalte om ting hun skulle ønske hun visste da hun var yngre.

- Kjærlighet ved første blikk eksisterer. Det kommer til å skje deg i loungen til spillerne i Manchester United. Du kommer til å bli litt full, så detaljene fra kvelden er litt uklare, skrev hun i magasinet og fortsatte:

- Mens de andre fotballspillerne drikker i baren med kompisene sine, kommer du til å se David med familien sin. Han er ikke kjent engang, men han har et søtt smil, har Beckham skrevet til en yngre utgave av seg selv.

Videre fortalte hun at hun også har et nært bånd til familien sin, som får henne til å identifisere seg med fotballspilleren.

Han skal så ha spurt om nummeret hennes, og ha fått det - på en flybillett. Denne har han ifølge kona tatt vare på.

MODELLDEBUT: Romeo Beckham hopper rundt og gjør ablegøyer som hvilken som helst annen tiåring i sin første Burberry-kampanje. Video: Burberry Vis mer