Victoria er gravid

- Ikke helt uventet, sier kongehusekspert.

GRAVID IGJEN: Kronprinsesse Victoria av Sverige. Her sammen med datteren Estelle og ektemann Daniel Westling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GRAVID IGJEN: Kronprinsesse Victoria av Sverige. Her sammen med datteren Estelle og ektemann Daniel Westling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den svenske kronprinsessen Victoria venter sitt andre barn, melder Expressen.

Det er det svenske kongehuset selv som først opplyser om nyheten på sin Instagram-konto fredag ettermiddag.

Fra før har prinsessen datteren Estelle (3) med ektemannen Daniel Westling.

Fødselen ventes i mars 2016.

- Ikke helt uventet - Det er veldig hyggelige nyheter vi får fra Stockholm i kveld, men det kommer jo kanskje ikke helt uventet. Spekulasjonene om graviditet har jo gått i noen uker nå, sier en oppdatert Kjell Arne Totland, TV2s kongehusekspert og -blogger.

Han tror det kan komme flere gledelige nyheter fra det svenske kongehuset innen kort tid.

- Tankene går til det svenske kongeparet, som nå får sitt fjerde barnebarn. De kom ganske sent, men nå kommer de jo som perler på en snor. Jeg tror ikke vi skal vente så veldig lenge før vi hører en nyhet om at prins Carl Philip og hans Sofia også venter barn, sier Totland til Dagbladet.
 
Valgte Instagram - Dette er veldig gledelig informasjon som vi har valgt å legge ut på sosiale medier. Hele familien er informert, og alle er selvsagt veldig glade, sier hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Det er bare knappe tre måneder siden Victorias søster, prinsesse Madeleine, fødte en sønn, lille Nicolas Paul Gustaf.

«Deres kongelige Høyheter Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel har den store glede å meddele at de venter sitt andre barn. Fødselen forventes i mars 2016. Høsten 2015 forventes ingen store forandringer i kronprinsesseparets program,» står det å lese i bildeteksten til Instagram-bildet.