Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Victoria og Daniels harde kamp for kjærligheten

19. juni markerer at det er ti år siden Sveriges tronarving fikk sin prins - et ekteskap hun måtte jobbe for.

BRYLLUPSDAG: 19. juni var det ti år siden kronprinsesse Victoria fikk sin prins Daniel, etter å ha kjempet for kjærligheten i flere år. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPSDAG: 19. juni var det ti år siden kronprinsesse Victoria fikk sin prins Daniel, etter å ha kjempet for kjærligheten i flere år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg kjenner en glede og stolthet over å representere Sverige. Men det er lettere å være to og med Daniel ved min side føler jeg meg trygg, sa kronprinsesse Victoria da hun 24. februar 2009 delte nyheten om at hun hadde forlovet seg med prins Daniel, den gang Daniel Westling.

Før nyheten om forlovelsen ble kjent, var kronprinsessen og Daniel lenge kjærester i hemmelighet. Faktisk gikk det flere år før romansen ble offisiell.

- Vennskap ble hete følelser

Kjærlighetshistorien mellom Sveriges tronarving og ektemannen startet da Victoria begynte på treningssenteret Master Training i Stockholm, hvor kronprinsessen fikk innehaveren av gymmen, Daniel Westling, som trener.

Og mellom treningsøktene begynte romansen å blomstre, men det var ikke kjærlighet ved første blikk.

- Det var et varmt vennskap som utviklet seg til hete følelser etter hvert, forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, til Dagbladet.

I mai 2002 ble imidlertid bomben sluppet i Sverige, da Expressen avslørte kronprinsessens forhold til Daniel. Victoria og Daniel måtte kjempe for sin kjærlighet i mange år, før de omsider fikk kong Carl Gustaf (74) sin godkjennelse til giftermål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer