Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Erin Andrews:

Videoen hvor hun ble snikfilmet naken gikk verden rundt. Nå avslører sportsankeret kreftsykdom

- Kjære Gud. Hun har vært gjennom nok.

TØFFE ÅR: Erin Andrews har foruten en svært offentlig rettssak, også blitt rammet av kreft. Selv forklarer hun at sport har vært redningen gjennom den vanskelige tida. Foto: NTB Scanpix
TØFFE ÅR: Erin Andrews har foruten en svært offentlig rettssak, også blitt rammet av kreft. Selv forklarer hun at sport har vært redningen gjennom den vanskelige tida. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg nekter å se noen fotballkamper hjemmefra. Det er Super Bowl i år, og jeg skal ikke gå glipp av Super Bowl.

Replikken var en av de første Erin Andrews (38) kom med etter at hun ble diagnostisert med kreft for noen måneder siden.

Det mye omtalte sportsankeret i Fox Sports har ikke vært åpen om sykdommen før nå. I et større intervju med Mmqb.com, avslører imidlertid Andrews at hun fikk sjokknyheten etter en rutinemessig legekontroll i september i fjor.

- Når man hører ordet kreft, frykter man det verste. Når det i tillegg er ditt eget barn, så tenker man bare «Gud, ta meg, ikke henne». Hun har vært gjennom nok, og er akkurat på vei til å få livet sitt tilbake, sier hennes far Steve til nettstedet.

Dømt til fengsel

Nyheten kom nemlig bare kort tid etter at Andrews ble tilkjent 470 millioner kroner i erstatning, i den mye omtalte kikkehull-rettssaken.

TÅRER: Sportsanker i Fox, Erin Andrews, tok til tårene da hun forklarte seg i retten. Hun saksøkte en hotellkjede og en såkalt stalker etter at en nakenvideo av henne havnet på internett. Vis mer Vis mer

Det var i 2008 at en mann filmet henne gjennom et kikkehull på et Marriot-hotell i Nashville. Videoen, der Andrews er helt naken, ble siden lagt ut på nettet.

Etter at klippet ble lastet opp, startet FBI en etterforskning som til slutt ledet tilbake til mannen som sto bak filmingen, Michael David Barrett. I 2009 erkjente han seg skyldig, og ble dømt til tre år bak murene for filmingen.

Andrews har imidlertid måtte tåle enorme psykiske påkjenninger, og har vært svært klar på hvilken effekt hendelsen har hatt for livet hennes.

460 MILLIONER: Sportsankeret Erin Andrews saksøkte hotellkjeden Marriott etter at en nakenvideo, filmet av en stalker, havnet på internett. I retten 7. mars leste juryen opp hva hun fikk i erstattning. Video: Reuters Vis mer Vis mer

- Etter rettssaken fortalte alle meg at «Du er så sterk som holder motet oppe i alt dette, og samtidig klarer å jobbe med fotball, som den eneste kvinnen i crewet.» På et tidspunkt begynte jeg å tro på det selv.

Andrews gikk fra å dekke MLB til å ha hovedfokus på amerikansk fotball og NFL de påfølgende månedene. Det var i forkant av en større fotballkamp at legen ringte henne og fortalte at hun hadde livmorhalskreft.

- Min redning

Kort tid etter fulgte en operasjon. Fem dager senere var hun tilbake på jobb.

- Skulle jeg stått på sidelinja og dekket en hel kamp fem dager etter operasjonen? La oss bare si at legen ikke anbefalte det. Men jeg kjente den samme følelsen som under rettssaken. Sport ble min redning. Jeg måtte være med crewet mitt.

SKAL DEKKE SUPER BOWL: New York Giants-spiller Landon Collins intervjues av Erin Andrews etter NFL-kampen mellom Detroit Lions og New York Giants i desember. Foto: NYT Scanpix
SKAL DEKKE SUPER BOWL: New York Giants-spiller Landon Collins intervjues av Erin Andrews etter NFL-kampen mellom Detroit Lions og New York Giants i desember. Foto: NYT Scanpix Vis mer

Etter en påfølgende operasjon, har Andrews fått klarsignalet fra legen om at hun er frisk, og dermed ikke trenger å gjennomgå videre behandling, bortsett fra regelmessig helsesjekk.

- En enorm bør er blitt løftet fra skuldrene våre. Jeg prøver å ikke tenke så mye på hva hun har måttet gjennomgå, for da begynner jeg bare å gråte, sier faren til Mmqb.com.

Den 38 år gamle journalisten og TV-personligheten har de siste åra blitt et av de mest kjente fjesene på amerikansk fjernsyn.

Hun er leder for den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», og dekker mange av landets største sportsbegivenheter - blant annet Super Bowl.

Hun har også tidligere vært med på «Good Morning America».

Andrews er også ventet å dekke Super Bowl når arrangementet går av stabelen 5. februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling