Videoen som gjorde Kate Upton verdenskjent skulle aldri vises

Stjernemodellen trodde filmen skulle forbli privat.

(Dagbladet:) Kate Upton (22) er en av verdens mest ettertraktede modeller.

I mai 2012 var hun på vei oppover og framover i modellbransjen, og sikret seg et drømmeoppdrag med den velkjente fotografen Terry Richardson.

På den tiden var Upton 19 år gammel, og i løpet av dagen ble tonen så god mellom Upton og Richardson at de brukte pausene mellom foto-øktene til å lage ablegøyer foran hans videokamera.

Dette resulterte i en film som ble viral, men det var aldri Uptons intensjon.

- Det var respektløst Det er i den nyeste utgaven av Vogue UK at modellen forteller om situasjonen. I en minimal bikini står Upton foran kameraet og framfører en dans hun kaller «Cat Daddy».

Det modellen ikke visste, var at stjernefotografen skulle publisere videoen og at den skulle få flere millioner treff på både YouTube og Vimeo. Da den nå internasjonalt kjente modellen fant ut at videoen lå ute, sa hun tydelig fra til fotografen.

- Jeg gikk løs på ham. Jeg sa: Det var respektløst. Du kunne ha fortalt det til meg, sa Upton til Vogue.

Videoen ble seinere fjernet fra YouTube, fordi den brøt med det Google-eide selskapets regler rundt nakenhet. Den ble gjort tilgjengelig igjen da YouTube innså at de hadde gjort en feil.

Bærer ikke nag Selv om Upton først lot sinnet sitt gå ut over Richardson, innså hun ifølge Vogue at hun ikke kunne bære nag over situasjonen.  

- Nei da, det går selvsagt bra nå, sier hun.

Richardson selv mener ikke han føler seg ansvarlig for Uptons suksess, ettersom det var han som lagde videoen.

- Nei. Kate var en stjerne allerede da hun ble født, sier han.

Saken ble først publisert på seher.no