Caroline Glomnes:

- Viktig å prate om fordommer

Caroline Glomnes åpner seg om hvordan det var å spille inn den nye NRK-serien.

AKTUELL: Caroline Glomnes er serieskaper og hovedrolleinnehaver i serien «Cammo» på NRK. Foto: Espen Solli
AKTUELL: Caroline Glomnes er serieskaper og hovedrolleinnehaver i serien «Cammo» på NRK. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og manusforfatter Caroline Glomnes (36) er for tida aktuell med NRK-serien «Cammo».

Der spiller hun influenseren Camilla Christiansen, bedre kjent som Cammo, som har gått personlig konkurs etter å ha «glemt» å betale skatt i åtte år.

David Eriksen dukker opp i NRK-serien Cammo. Video/reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Det fører til at hun starter i jobben som støttekontakt for Kamilla, som har Downs syndrom.

Overfor Dagbladet kan Glomnes nå fortelle hva som inspirerte henne til å lage serien, og hvorfor hun ønsket å fortelle historien.

- Jeg har jo vært støttekontakt selv, og var det i nesten fire år. Serien er jo inspirert av mange samtaler jeg har hatt med personen jeg var støttekontakt for. Også av mine fordommer.

Ideen fikk Glomnes da hun var med vedkommende på fotballtrening.

- Jeg satt i en gymsal på Furuset og så på personen jeg var støttekontakt for og hennes lagkamerater løpe rundt. Det var så mye følelser på banen, og trenerne deres var så utrolig gode til å motivere. Trenerne var så «people person»-folk, så jeg satt der og tenkte på hvordan det ville vært å sette en ikke-«people person» inn i dette. Det var det første frøet til serien.

Rød Løper-praktikant Selene Fjellvang Lie og søstera Angelika smelter hjerter på Tiktok. I anledning 21. mars - verdensdagen for down syndrom, fikk vi besøk av Angelika. Video: Selene Fjellvang Lie/Rød Løper Vis mer

En «people person» er en person som liker - og er veldig flink til å samhandle med andre mennesker.

At Glomnes' rolle skulle være influenser var ikke gitt. Det var under arbeidet med serien de gradvis kom inn på influensersporet, avslører 36-åringen.

- Jeg er inspirert av hvordan vi som samfunn behandler influensere. Det er et elsk/hat-forhold. Der samfunnet opphøyer og følger med på dem, samtidig som de også blir sett ned på.

Videre forteller Glomnes at det som egentlig bare skulle være en morsom historie, inspirert av hennes erfaringer som støttekontakt, fort ble mye mer.

- Det har jo vært veldig tydelig at disse historiene trengs å fortelles, forteller 36-åringen og legger til:

Vi var vitne til et blomstrende vennskap mellom Öde Nerdrum og influenser Anniken Jørgensen på «Farmen». Dette sier han om relasjonen i dag. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Jeg tenkte jo aldri på at det var historisk å ha en person med Downs syndrom i hovedrollen i en serie.

- Ubehagelig

I rollen som Kamilla finner vi den tidligere rytmisk gymnastikk-utøveren Katelyn Garbin (30). «Cammo» er den første skuespillerjobben til Garbin.

Glomnes forteller at det var flere av scenene i serien, blant annet de hvor man blant annet kan se hvordan Cammo snakket og oppfører seg mot Kamilla, som var veldig ubehagelig å spille inn.

- Jeg tenkte at når jeg synes det er ubehagelig å spille inn, er vi på riktig vei og trøstet meg med det. For hvis jeg synes det er ubehagelig, er vi inne i noe som er ekte og sårt og noe som stikker litt. Der må vi tørre å være.

«VIXEN»: Leah Isadora Behn ble årets beauty-influenser. Under takketalen hyllet hun både mamma og pappa. Video: Vixen Vis mer

For Glomnes forteller overfor Dagbladet at hun er imot berøringsangsten «alle» har i dag, og mener mange er redd for å trå feil.

Hun tror ikke det er riktig vei å gå.

- Jeg tror ikke det leder oss til å bli noe mer inkluderende, for fordommene er der ute uansett. Jeg mener ikke at folk skal gå rundt og fornærme hverandre eller være trakasserende. Men jeg tror det er viktig å tørre og prate om de fordommene man har.

- De som blir møtt med fordommer merker at de ligger der, men om de ikke blir pratet om, får man aldri muligheten til å forsvare seg eller svare på det. Det skaper bare mer distanse at vi har berøringsangst i samfunnet – at vi er livredde for å uttale oss om betente tema. Det skaper ikke noe gode samtaler, legger hun til.

Positive tilbakemeldinger

Til Dagbladet innrømmer Glomnes at hun var litt nervøs før serien hadde premiere.

David Eriksen og Hedvig Sophie Glestad konfronteres med pikante spørsmål i forbindelse med premieren på «Alle elsker David». Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Jeg følte mye på sånn: «Shit, hvordan kommer folk til å ta imot denne serien? Klarer folk å se forbi kjipe replikker og se moralen?». Det virker det heldigvis som folk har.

Avslutningsvis forteller skuespilleren at tilbakemeldingene så langt har vært utelukkende positive. Både fra pårørende, venner og ukjente.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer