René Dif fra Aqua:

Vil balsameres og stilles ut

René Dif avslører at han har lagt en helt spesiell plan for når han dør.

DØDSØNSKE: Artisten René Dif (t.h) avslører hvilket ønske han har for dagen han går bort. Foto: Tor Richardsen / NTB
DØDSØNSKE: Artisten René Dif (t.h) avslører hvilket ønske han har for dagen han går bort. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer
Publisert

Aqua-stjerna René Dif (54) gjestet nylig «Det siste måltid» på den danske radiokanalen Radio4.

54-åringen går der nærmere inn på hvilke ønsker han har for seg selv når han en dag går bort. Det som imidlertid har skapt overskrifter er utsagnet om at han ikke vil gravlegges i kiste, men heller balsameres og stilles ut i en Ferrari.

Det skriver den danske avisa BT.

- Får bruke kroppen min

Videre legger ikke artisten skjul på at døden er et tema han har begynt å tenke mye på den siste tida. Det forklarer muligens hvorfor de oppsiktsvekkende planene allerede er lagt.

Til den danske radiokanalen kunne Dif også avsløre at han har inngått en avtale med den chilenske kunstneren og arkitekten Marco Evaristti (58), som er kjent for flere provoserende verker.

HAR VÆRT SJUK: Lene Nystrøm slet med spiseforstyrrelser i flere år. - Nå er det ca 18 år siden jeg hadde mitt siste tilbakefall, sier hun i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer

Dif forteller følgende om hva planen er når han en dag går bort:

- Midt i karrieren min inngikk jeg en avtale med Marco Evaristti om at han får bruke kroppen min. Han vil balsamere meg, tenker jeg, og så skal jeg sitte i en Ferrari i et kunstverk som skal stilles ut på noen av de største museene i verden, forteller han i programmet.

54-åringen understreker at han ikke ønsker at kroppen hans skal begraves, selv etter at utstillingen er over. Hans ønske er derimot at kroppen skal kremeres og bli brukt i en nyttårsrakett, slik at familie og venner kan bruke ham som fyrverkeri på nyttårsaften.

Til tross for disse ønskene er artisten heller ikke i tvil om at han også vil ha en gravstein der folk kan minnes ham.

INTIME SPØRSMÅL: Lene Nystrøm er dommer i danske «The Voice» og fikk i går kveld spørsmål om hun så noe som gjorde henne våt i trusa. Video: Mogens Flindt / Ekstra Bladet Vis mer

Gikk ned i vekt

For omtrent to år siden la for øvrig Aqua-stjerna seg i hardtrening, og snudde totalt om på livsstilen sin - noe som resulterte i en kraftig vektnedgang.

- Det er så vilt, men jeg har nå flere ganger opplevd at folk jeg kjenner bare går rett forbi meg. De kjenner meg ikke igjen etter at jeg gikk ned i vekt, fortalte han til Ekstra Bladet.

Selv beskrev han endringen han har gjennomgått som en «transformasjon». Etter å ha sett et bilde av seg selv fra ei tid tilbake, tenkte han nemlig at noe måtte gjøres.

I tillegg til vektnedgangen opplevde han også flere helsefordeler ved å begynne å trene.

- Jeg har fått mer overskudd og det er mye lettere å holde fokus. Jeg kan plutselig gjøre tusen ting. Hvis jeg hadde visst hva det gjorde for meg, hadde jeg begynt for 30 år siden, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer