FIKK KJEFT: Popsangeren Jessica Simpson (38) var alt annet enn fornøyd med måten Hollywood-stjerna Natalie Portman (37) framstilte henne i et intervju. Foto: NTB Scanpix
FIKK KJEFT: Popsangeren Jessica Simpson (38) var alt annet enn fornøyd med måten Hollywood-stjerna Natalie Portman (37) framstilte henne i et intervju. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jessica Simpson og Natalie Portman:

Vil begrave stridsøksa etter jomfrubråk: - Kvinner skal ikke behøve å krangle

Natalie Portman mener feiden med Jessica Simpson var unødvendig.

Noen kjendisfeider er mer underlige enn andre. For hvem hadde sett for seg at popstjerna Jessica Simpson (38) og Hollywood-skuespiller Natalie Portman (37) fikk noe å krangle om?

Det hele startet med at sistnevnte stilte opp i et intervju med USA Today tidligere denne måneden, der hun blant annet uttalte følgende:

- Jeg kan huske hvordan det var å være tenåring og se Jessica Simpson pryde forsida av et magasin i bikini, med sitatet «Jeg er jomfru». Det gjorde meg forvirra, for jeg skjønte ikke hvilket budskap hun ønsket å sende til meg som kvinne og jente.

Tok det personlig

Svaret fikk Portman etter at ovennevnte intervju sto på trykk. Og det var en heller fornærma Simpson som tok til sosiale medier for å kommentere Portmans uttalelser.

«Jeg ble skuffa da jeg leste dette. Som offentlige personer er vi begge klar over at vi ikke alltid har kontroll over materiale som publiseres, og at bransjen vi tilhører ofte forsøker å definere og sette merkelapper på oss. Jeg er uansett oppdratt til å være meg selv, og respektere alle måter kvinner ønsker å uttrykke seg på», freste Simpson i et langt Instagram-innlegg, der hun videre påpekte at det «ikke alltid må handle om sex».

«Jeg er takknemlig over å kunne være et forbilde for kvinner, der jeg lar dem vite at de kan se ut akkurat som de vil, kle seg akkurat som de vil, og ha sex med hvem de vil. Makta ligger hos oss som enkeltmennesker».

Videre understreket 38-åringen at det ikke ligger i hennes natur å «rakke ned på andre kvinner og deres valg».

«Spesielt i disse tider, og med alt arbeidet du har lagt ned for kvinners rettigheter, oppfordrer jeg deg til å vise samme holdning».

- Vi er allierte

Simpsons krasse tirade kom trolig overraskende på Portman, som la seg paddeflat i et Twitter-innlegg dagen etterpå.

Den bitre kjendisfeiden var et naturlig tema da Portman gjestet Andy Cohens «Watch What Happens Live» onsdag. Der fikk filmstjerna blant annet spørsmål om hun har snakket med Simpson etter jomfru-bråket.

- Nei, bare via internett. Jeg respekterer henne og tenker bare godt om henne, understreket Portman, ifølge People, før hun fortsatte:

- Når det er sagt mener jeg at kvinner ikke skal behøve å krangle. Vi lever alle i det samme samfunnet og opplever det samme presset. Vi er allierte.

Venter sitt tredje barn

Jessica Simpson har foreløpig ikke etterkommet Portmans ønske om å begrave stridsøksa - i alle fall ikke på et offentlig plan. Vi satser på at julefreden senker seg i Hollywood likevel.

Saken fortsetter under.

Simpson virker for øvrig å være fullt opptatt med å dele «julete» familiebilder på sosiale medier i disse førjulstider. Hun og idrettsutøver-ektemannen Eric Johnson (39) venter for tida sitt tredje barn, som er ventet å komme til våren.

Fra før har ekteparet dattera Maxwell Drew Johnson (6) og sønnen Ace Knute Johnson (5).