Kong Charles og prins Harry:

«Vil du ikke se barnebarna?»

Prins Harry skal ha stilt kong Charles til veggs.

VANSKELIG: Prins Harry har flere ganger uttalt at forholdet til kong Charles er turbulent. Foto: Doug Peters/Empics Eintertainment/Pa Photos/NTB
VANSKELIG: Prins Harry har flere ganger uttalt at forholdet til kong Charles er turbulent. Foto: Doug Peters/Empics Eintertainment/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Angivelige avsløringer om den britiske kongefamilien kommer på løpende bånd i den nye boka «Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival».

I boka kan man blant annet lese om en sår samtale mellom prins Harry (39) og kong Charles (75).

Ble kastet ut

I 2020 ga prins Harry og hertuginne Meghan (42) avkall på deres kongelige plikter og flyttet fra England til USA.

Under opphold i Storbritannia fungerte Frogmore Cottage som ekteparets bolig, men i mars fikk Harry og Meghan beskjed om at de ikke lenger hadde rett til å bruke eiendommen. Huset var en bryllupsgave til paret fra dronning Elizabeth.

HER BODDE DE: Frogmore Cottage fungerte som Harry og Meghans bolig i Storbritannia. Foto: Shutterstock/NTB
HER BODDE DE: Frogmore Cottage fungerte som Harry og Meghans bolig i Storbritannia. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Boligen ligger på kongefamiliens eiendom like ved Windsor slott utenfor London. Harry og Meghan skal ha fått beskjed allerede i januar om at de ble nødt til å flytte ut alle tingene sine fra Frogmore Cottage.

Denne beskjeden skal ha sjokkert Harry og Meghan, ifølge boka.

Donald Trump la ikke skjul på hva han mente om prins Harry og Meghan Markle og deres utsagn i forbindelse med kroningen av Kong Charles. Video: GB News / Nigel Farage / Rød Løper. Vis mer

Forfatter Omid Scobie beskriver det hele som «et billig skudd fra en såret far bundet til et institusjonssystem som ofte er intolerant overfor menneskelige følelser», skriver Page Six.

Ifølge Scobie skal Harry ha blitt så lei seg at han fortalte kong Charles at det ville bli vanskelig for ham å se barnebarna prins Archie (4) og prinsesse Lilibet (2).

Forfatteren mener at Frogmore Cottage var den eneste trygge muligheten de kunne benytte seg av under besøk i Storbritannia, ettersom området er omringet av væpnede vakter.

Prinsen kjemper for tida i retten om å få benytte seg av livvakter når familien hans er i Storbritannia, skriver Page Six. Han har tidligere gjort det klart at han ikke er komfortabel med å ta med seg kona og barna til hjemlandet uten beskyttelse.

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha kontaktet sine advokater etter å ha sett den nyeste episoden av den animerte komiserien South Park. Vis mer

Stilte faren til veggs

I boka hevdes det at prins Harry ringte til kong Charles få dager etter å ha fått beskjed om å flytte tingene sine ut av Frogmore Cottage.

Da skal han ha spurt faren sin rett ut: «Vil du ikke se barnebarna dine?».

Videre påstår Scobie at Charles var stille en liten stund før han understrekte at prinsen og hans familie «alltid ville ha et sted å være når de er i Storbritannia».

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Ringte på bursdagen

Ifølge Page Six har kong Charles møtt Archie «noen få ganger», og møtte Lilibet for første gang i fjor sommer. Kongen skal også ha avslått en invitasjon til Lilibets dåp i California i mars i fjor på grunn av full timeplan.

Prins Harry har tidligere forklart at forholdet til broren prins William og kong Charles er turbulent. Han har samtidig uttalt at han er åpen for forsoning og at ballen er på «kongefamiliens banehalvdel».

Det kan nå se ut til at forholdet mellom far og sønn har nådd et vendepunkt.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

Ifølge The Telegraph skal Harry, Meghan og barna, prins Archie (4) og prinsesse Lilibet (2), ha ringt kong Charles på 75-årsdagen for å gratulere ham med dagen. De skal også ha sendt en videosnutt av barna som synger bursdagssang for ham.