Prins Harry:

Vil fortelle alt

Prinsen kommer snart med bok.

BOKAKTUELL: På nyåret kommer prins Harrys selvbiografi. Foto: Chris Young/The Canadian Press / AP / NTB
BOKAKTUELL: På nyåret kommer prins Harrys selvbiografi. Foto: Chris Young/The Canadian Press / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor kom nyheten om at prins Harry (38) jobbet med et bokprosjekt, nemlig en selvbiografi. Bokrettighetene ble solgt til forlaget Penguin Random House i 2021, og i august i år skal boka ha vært ferdigskrevet og klar for utgivelse mot slutten av dette året.

Nå kan imidlertid BBC melde om at boka vil komme 10. januar neste år, og at den vil få tittelen «Spare», som på norsk kan oversettes til «reserven».

Ifølge nettstedet vil boka inneholde hele historien bak beslutningen om å trekke seg tilbake fra de kongelige pliktene og flytte til USA.

- Da prinsesse Diana ble stedt til hvile lurte milliarder av mennesker på hva prinsene tenkte og følte, og hvordan livene deres ville bli. For Harry sin del, er dette historien, uttaler forlaget i en pressemelding, skriver BBC.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

I boka vil prins Harry fortelle sin versjon av livet i skyggen av broren, og leserne loves en «rå og urokkelig ærlig» framstilling.

- «Spare» tar leserne umiddelbart tilbake til et av de mest brennende bildene fra det tjuende århundre: to unge gutter, to prinser, som går bak morens kiste - noe verden fulgte med på i sorg og redsel, heter det i pressemeldingen.

Tittelen, «Reserven», kan på mange måter ses på som et stikk til frasen om at et monarki trenger «en arving og en reserve». I og med at hans bror, prins William (40), er eldre er han også arvingen. Også barna hans kommer før Harry i arverekka. Det betyr at han trolig aldri vil sitte på tronen, men heller fungere som nettopp en reserve - på samme måte som prinsesse Märtha Louise gjør i Norge.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Da bokavtalen ble kunngjort i 2021 lovet prinsen at han «ville reflektere rundt oppturer og nedturer, samt være nøyaktig og sannferdig».

Siden boka ble ferdigstilt tidligere i høst har det imidlertid skjedd ting i den britiske kongefamilien. Dronning Elizabeth har gått bort, og prins Harrys far, Charles (73), har overtatt tronen. Kona Camilla (75) har blitt dronningkonsort.

Buckingham Palace på sin side har uttalt at de ikke vil kommentere bokkunngjøringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer