Prinsesse Mako:

Vil gi opp sin keiserlige status for å gifte seg med tidligere klassekamerat

Kan true framtida til verdens eldste monarki.

VIL GIFTE SEG: Den japanske prinsessen, Mako (25) vil gi opp sin keiserlige status til fordel for å gifte seg med sin elskede. Foto: NTB Scanpix
VIL GIFTE SEG: Den japanske prinsessen, Mako (25) vil gi opp sin keiserlige status til fordel for å gifte seg med sin elskede. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Prinsesse Mako (25), det eldste barnebarnet til den japanske keiseren Akihito (83), har planer om å gifte seg.

Det skriver Telegraph.

Ifølge nyhetsnettsiden er det Kei Komuro, en juridisk assistent som prinsessa møtte mens hun studerte i utlandet, som er den utkårede.

Det skaper imidlertid misnøye hjemme i Japan da prinsessa står overfor å måtte gi opp sin keiserlige status til fordel for å gifte seg med en ikke-keiselig, og dermed bli en vanlig borger.

Ifølge Telegraph og flere utenlandske medier, vil prinsessas planer om å gifte seg med en vanlig borger gi store utfordringer for den stadig krympende keiser-familien, som kun har fire tronarvinger: Keiser Akihito to sønner, Prins Hisahito som er prinsesse Mako sin bror og den yngre broren til Keiser Akihito, Prins Hitachi.

Duoen som møttes for fem år siden ved den internasjonale «Christian University» i Tokyo, har i følge flere utenlandske medier allerede møtt foreldrene til prinsessa for godkjenning.

Det er bekreftet av en formell engasjementsmeddelelse at bryllupet arrangeres allerede neste måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer