PLANLEGGER BOK: Meryl Streep har tenkt til å gi ut bok med alle sine ubrukte Oscar-taler. Foto: Getty Images / All Over Press
PLANLEGGER BOK: Meryl Streep har tenkt til å gi ut bok med alle sine ubrukte Oscar-taler. Foto: Getty Images / All Over PressVis mer

Vil gi ut bok med sine ubrukte Oscar-takketaler

Meryl Streep har nemlig 14 av dem, og mener de er for gode til å gå til spille.

(Dagbladet): Meryl Streep (62) har vært en anerkjent skuespiller i Hollywood-bransjen siden slutten av 70-tallet.

Stjerna har spilt i flere suksessfilmer, som «The Deer Hunter», «The Devil Wears Prada» og «Mamma Mia!».

Ikke mindre enn 16 ganger har 62-åringen vært nominert til Oscar-priser, flere ganger enn noen annen skuespiller.

Men Oscar-nominasjoner krever sine forberedelser. Kjolen må skrike høye terningkast, poseringene skal være perfekte, og skulle man vinne, må takketalen selvfølgelig være ferdigskrevet og innøvd.

Har 14 ubrukte Oscar-taler Nettopp slike takketaler, har Streep skrevet 16 av. Men hun har faktisk «bare» vunnet Oscar-prisen to ganger. Dermed sitter hun igjen med 14 velskrevne taler, som hun aldri har fått brukt, før nå.

Den suksessrike 62-åringen har nemlig ingen planer om å la takketalene gå til spille. Derfor har hun nå planer om å gi ut en bok med sine 14 ubrukte Oscar-taler.

- Hvert år når jeg er nominert til Oscar-utdelingen sitter jeg klar med en tale. Og nå har jeg altså 14 taler som jeg aldri har fått holdt, sier skuespilleren til Empire Magazine, ifølge Ekstra Bladet.

- De er alle veldig bra, så en dag skal jeg samle dem i en bok.

- Utrolig at de nominerer meg Siden hun for første gang ble nominert til den jeve filmprisen i 1979, for sin innsats i «The Deer Hunter», har Streep jevnlig fått gleden av å være ekstra spent på de celebre utdelingene. Likevel blir hun like overrasket hver gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da jeg ble nominert for min innsats i «Julia og Julia» i fjor tenkte jeg at det er utrolig at de fortsetter å nominere meg, som begynner å bli gammel.

Og det ligger i kortene at Streep også blir nominert til neste års utdeling, for sin rolletolkning av Margareth Thatcher i «The Iron Lady». Så får vi se om hun får bruk for takketalen sin da, eller om hun kan legge til noen sider i boka si.

Skuespilleren vant Oscar for «beste kvinnelige birolle» i «Kramer vs. Kramer» i 1979, og fikk enda en statuett, for «beste kvinnelige skuespiller» i «Sophie's Choice» i 1982.

Klinte til Men Oscar-priser er ikke de eneste merittene Streep kan skryte av å ha på hylla.

Hun er også den skuespilleren som flest ganger har vært nominert til Golden Globe, hele 26 ganger. Syv ganger har hun vunnet den prestisjetunge prisen.

Og i fjor innkasserte hun også prisen for «beste skuespiller» på Critics Choice-utdelinga, og feiret på en heller uvanlig måte.

Skuespiller Sandra Bullock (47) ble nemlig beæret med den samme prisen, og etter at de to spilte sinte på hverandre, gjorde de opp og klinte til.

- Meryl er en flink kysser, kunne Bullock konstatere etter det overraskende seierskysset.

SEIERSKYSS: Meryl Streep og Sandra Bullock vant begge prisen for «beste skuespiller» på Critics Choice-utdelinga i fjor. Det feiret de slik. Foto: Getty Images / All Over Press
SEIERSKYSS: Meryl Streep og Sandra Bullock vant begge prisen for «beste skuespiller» på Critics Choice-utdelinga i fjor. Det feiret de slik. Foto: Getty Images / All Over Press Vis mer