Asap Rocky:

Vil ha samfunnstjeneste

- Dere vet hvor jeg bor.

JURIDISK EKSPERT: Kriminalkrönikör i Expressen, Fredrik Sjöshult, mener at en spesifikk detalj kan føre til at Asap Rocky frikjennes. Video: Ørjan Ryland. Reporter: Mathilde Lea, Dagbladet Vis mer

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): Siste rettsdag i saken mot rapperen Asap Rocky (30), hvis egentlige navn er Rakim Mayers, er godt i gang. Alle innblandede har fått forklare sin side av saken, det samme har også flere vitner gjort.

Ettersom saken går mot slutten, foreslo akkurat rapperens advokat, Slobodan Jovicic samfunnstjeneste som straff dersom de tre tiltalte mennene dømmes til straff.

INNRØMMELSE: Asap Rocky innrømmer nå å ha plukket opp flasker de fant på bakken, men påstår at de gjorde det for at fornærmede ikke skulle få tak i de. Video: Expressen. Vis mer

- Dere vet hvor jeg bor, dere har kontakten til min advokat. Jeg har forhold med artister her. Jeg har gjort veldedighet før. Jeg ville ikke hatt noe imot å gjøre noe slikt i helgene. Jeg er enkel å ha med å gjøre, svarer Asap Rocky.

Vil være med mamma

Også de to andre tiltalte sier seg villig til å utføre samfunnstjeneste i Sverige ved en eventuell straff.

På spørsmål om hva han ville gjort hvis han blir frikjent, svarer 30-åringen følgende:

- Jeg vil åpenbart få meg en skikkelig dusj, og så ta det rolig og omgås med min mamma. Men jeg er enkel å ha med å gjøre, så jeg gjør det dere anbefaler.

Asap Rocky står som nevnt tiltalt sammen med to andre for kroppsskade mot en 19 år gammel mann, men har hele veien hevdet at de handlet i nødverge.