Prins Harry og hertuginne Meghan:

Vil holde fødselen hemmelig

Bestemmer selv når de vil dele den glade nyheten.

BLIR FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir om kort tid foreldre for første gang. Det er derfor stor interesse rundt den kongelige fødselen. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan blir om kort tid foreldre for første gang. Det er derfor stor interesse rundt den kongelige fødselen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det er bare et spørsmål om tid før den britiske kongefamilien får et nytt familiemedlem. Prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) venter i disse dager på at deres første barn skal komme til verden, men en eksakt termindato har aldri blitt avslørt.

Når en kongelig baby blir født er det vanlig at nyheten blir kunngjort kort tid etter. Det ser det imidlertid ikke ut til at Harry og Meghan har tenkt å gjøre.

Ifølge en pressemelding fra Kensington Palace vil hertugparet holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker, helt de til de føler seg klare for å dele nyheten med resten av verden.

Blant annet Daily Mail omtaler avgjørelsen torsdag.

SPENNENDE ÅR: I mai er det ett år siden Harry og Meghan giftet seg foran hele verden. Om kort tid blir de foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE ÅR: I mai er det ett år siden Harry og Meghan giftet seg foran hele verden. Om kort tid blir de foreldre for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske tabloidavisa skriver videre at det er ventet at Meghan vil føde hjemme på Frogmore Cottage med en jordmor til stede.

Velger selv

I pressemeldingen kommer det videre frem at Meghan og Harry er svært takknemlige for all støtte og lykkeønskninger de har mottatt fra mennesker over hele Storbritannia og rundt om i verden, mens de forbereder seg på å bli foreldre.

- Deres kongelige høyheter har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt babyens ankomst privat, heter det pressemeldingen.

- Hertugen og hertuginnen ser frem til å dele den spennende nyheten med alle så fort de har fått mulighet til å feire privat som ny familie.

Det er knyttet stor spenning til den kongelige babyen og det spekuleres heftig - både om navn og ikke minst om når rojale fans vil få se den lille for første gang.

- TJUKK DAME: Da Hertuginne Meghan av Sussex besøkte et eldresenter onsdag, kom en av beboerne med en kommentar som har fått mye oppmerksomhet. Video: NTB Vis mer

Dropper det ikoniske bildet

Alle tre gangene prins William (36) og hertuginne Kate (37) har blitt foreldre, til henholdsvis prins George (5), prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (11 md), har paret vist frem den nyfødte bare få timer etter fødselen.

Det samme gjorde prinsesse Diana og prins Charles da Harry og William kom til verden.

De ikonsike bildene på trappen utenfor sykehuset er det mange som husker, og det er derfor naturlig å tro at prins Harry og Meghan vil gjøre det samme. Men den gang ei. I hvert fall om vi skal tro konge-podkasten «On Heir», skriver Metro.

Kongehusekspertene Emily Andrews og Omid Scobie, som har podkasten, tror at det ikke faller naturlig for Meghan å stille opp på trappen bare kort tid etter at hun har født.

- Men det vi vet om Meghan, er at tanken på et glamorøst, perfekt øyeblikk minutter etter å ha født, ikke stemmer overens med hvordan hun er som person, sier Omid Scobie i podkasten ifølge den britiske tabloidavisa.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

- Ikke rart

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpekte også at det faktisk er forskjell mellom Meghan og Kates situasjon.

- En kongelig baby får alltid mye oppmerksomhet, og spekulasjonene er som vanlig mange. Vi vet ikke om hertuginne Meghan kommer ut på sykehustrappen for å vise fram babyen slik som er tradisjon i det britiske kongehuset. Hertuginne Kate gjorde det, men fordi hun er gift med en tronarving, er de uskrevne reglene strengere for henne. Meghan har derimot mer frihet til å velge, sa kongehuseksperten.

- Meghan er en voksen dame med bein i nesa, og hun vil nok gjøre det som er riktig for henne. Jeg synes overhodet ikke det er rart om noen ønsker å avstå fra å møte pressen, nysminka og smilende, kort tid etter fødselen. Da er man på sitt aller mest sårbare, og trenger egentlig bare tid med sine aller nærmeste, fortsatte hun.