Egor Filipenko:

- Vil ikke definere noe

Åpner opp om sin første sommer som singel på 14 år.

DANSESTJERNE: Egor Filipenko har 14 års erfaring fra «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DANSESTJERNE: Egor Filipenko har 14 års erfaring fra «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Egor Filipenko (34), eller «Skal vi danse»-Egor, huskes godt for sine «moves» på parketten. De siste åra tilbrakte han i dommerpanelet, og han har totalt 14 år på baken i TV 2-suksessen.

I 2021 ble det imidlertid kjent at Filipenko ikke lenger skulle medvirke i lørdagsprogrammet.

I dag jobber 36-åringen som salgssjef ved Møller Bil, der han har jobbet de siste sju åra.

GÅR FOR KYSSET: Ole Thomas Hansen går for kysset med Royane Harkati under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Vis mer

Snakker flytende italiensk

I sommer tar derimot Filipenko en pause fra jobben, og vender snuten mot Mallorca med sine to sønner, Theo og Ludvig. Der skal trioen kose seg i vannpark, på tivoli, kjøre båt og dra på fjellet.

Tidligere har Italia vært et fast reisemål: Filipenko snakker nemlig flytende italiensk.

- Min mor har jobbet i Italia, så vi var der hver sommer. Vi hadde hus der og vi gikk på italiensk skole, forklarer danseren, som drømmer om å bo på en vingård i pastaens hjemland om ti år.

«SKAL VI DANSE»: Siri Avlesen-Østli forklarer hvorfor hun nå ikke bor sammen med mannen og barna. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

Booket feil fly

Det er spesielt én ferietur Filipenko har gode minner fra. Det var bryllupsreisen med hans daværende kone, Benedicthe Bjerke (33), som han skilte lag med tidligere i år.

Da var det den gang ferske ekteparet i Nice med sin eldste sønn, og TV-profilen beskriver turen som «dritkoselig».

Men det er også en annen ferie som Filipenko husker godt, men av helt andre grunner:

AVSLØRER: «Skal vi danse» er i full gang og nå avslører en av danserne at de har fått seg kjæreste. Reporter: Celina Morken Video/klipp: Steffen Pettersen Vis mer

- Den verste ferien må være Italia-turen hvor min eks klarte å booke feil billett. Vi mellomlandet i Milano, så skulle vi fly videre til Bari. Så hadde vi ikke billett, vi skjønte ikke en dritt. Men så hadde hun booket for den neste måneden, og da var det masse krangling, ler 34-åringen.

I dag har eksene lite kontakt, og Filipenko går sommeren i møte som singel.

Gammeldags

Likevel er hviterusseren åpen for en sommerflørt, og innrømmer at han har ei i kikkerten.

- Jeg vil ikke definere noe, nå har jeg vært i et forhold så lenge. Jeg føler at det er veldig mange som ønsker å låse seg, men jeg vil på en måte være litt fri og frank enn så lenge. Nå har jeg ei som jeg synes er superålreit. Jeg vil ha det gøy, sier Filipenko, men utelukker ikke muligheten for at det kan bli et seriøst forhold.

- Hva ser du etter i en kjæreste?

FLYTTET SAMMEN: Blogger Iselin Guttormsen og dansepartner Catalin Nihu gikk drastisk til verks i forberedelsene til årets «Skal vi danse»-sesong. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Jeg trenger veldig lite, jeg vil ha en som jeg trives med. En jeg kan snakke med, og ei som er glad i sex, eller man kan jo kalle det for nærhet. Det er femti prosent av et forhold.

- Eventuell dealbreaker da?

- Gnåling og masing. «Når skal man møtes? Hva skal vi gjøre? Hva gjør du? Hvor skal du?». Kontrollerende mas funker dårlig.

Til tross for ny sivilstatus, blir ikke Filipenko klok på datingapper. Han beskriver seg selv som gammeldags. Og han inviterer aldri noen hjem på første date.

- Det beste er å gå ut, og plutselig snakke med noen. De første ti minuttene vet jeg om det er noe.

«Magic Mike»-øyeblikk

Til høsten kommer «Skal vi danse» på skjermen i ny drakt i en «all star»-sesong med tidligere deltakere.

Filipenko har mange gode minner fra «Skal vi danse»-tida, men det er spesielt én sending som har satt spor.

- Det er både det heftigste og kjipeste samtidig. Sesong ti, det var en heftig sesong fordi jeg fikk rift i en sene uten at jeg visste det. Så fra midt i sesongen gikk jeg på ibux, jeg spiste sikkert et brett om dagen, minnes han.

PREMIEREKLAR: Simon Nitsche og Helene Spilling skal danse sammen i årets «Skal vi danse», og på spørsmål om flørt, svarer de dette. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

I finalen stikker Filipenko og dansepartneren Agnete Saba (28) av med seieren, og de gjør seg klare for sin siste dans. Smertene må glemmes for noen minutter. Dansen har et segment der Filipenko skal danse bort til dommerpanelet, der det står glass med vann.

- Da tar jeg to glass med vann, og splasher meg selv med vann. Hele salen bare eksploderer, det var så stemning!

Filipenko kaller det for et «Magic Mike»-øyeblikk, en referanse til filmen ved samme navn, som omhandler stripperen Mike.

- Men bare sekunder før jeg gjorde det ble livesendinga ferdig, for det var ikke mer tid. Så ingen fikk det med seg. Det var i hvert fall en heftig opplevelse i mitt hode.

- Det var et dirty move, sier han lattermildt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer