Discoverys vårlansering:

Vil ikke kommentere Antonsen-anklager

Flere kjendiser møtte opp under Discoverys vårlansering i ettermiddag. Flere Dagbladet snakket med ville ikke kommentere anmeldelsen av Discovery-profil Atle Antonsen.

VILLE IKKE KOMMENTERE: Verken Eivind Sander, Janne Formoe eller Trond Fausa Aurvåg ville kommentere anklagene som er rettet mot Atle Antonsen. Her er de avbildet på Discoverys vårlansering. Andreas Fadum / Se og Hør
VILLE IKKE KOMMENTERE: Verken Eivind Sander, Janne Formoe eller Trond Fausa Aurvåg ville kommentere anklagene som er rettet mot Atle Antonsen. Her er de avbildet på Discoverys vårlansering. Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Discovery står for flere folkekjære programmer, blant annet «71 grader nord», «Alle mot alle» og «Ex on the Beach». I ettermiddag var det duket for Discoverys vårlansering, og for mange var det knyttet stor spenning til hva kanalen vil by på etter nyttår.

Det til tross, så var det en annen stemning under lanseringen enn det har vært tidligere år. Komiker Atle Antonsen har vært tilknytta kanalen i flere år, og har de seinere åra bemerket seg som programleder i det populære programmet «Kongen befaler».

Denne uka har det imidlertid stormet rundt Antonsen, som på tirsdag ble anmeldt for rasisme og hensynsløs atferd mot Sumaya Jirde Ali (25). Også sistnevnte er tilknyttet Discovery, ettersom hun er aktuell som deltaker i høstens sesong av «Alle mot alle».

POLITIANMELDT: Tirsdag 15. november ble det kjent at samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali (25) har politianmeldt komiker og TV-profil Atle Antonsen (53) for grov rasisme og bruk av fysisk makt mot henne på et utested i Oslo. Vis mer

Ville ikke svare

I forbindelse med Discoverys vårlansering ble pressen invitert for å snakke med de ulike TV-profilene.

En av de som var til stede var skuespiller Kristine Grændsen (30), kjent fra serien «Basic Bitch». Hun har blant annet jobbet med Antonsen i «Kongen befaler».

Når Dagbladet skulle spørre henne om hva hun tenker om anklagene som er rettet mot Antonsen, svarte hun:

PÅ PLASS: Ada Eide, Karin Klouman og Kristine Grendsæn var alle til stede under Discoverys vårlansering. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ PLASS: Ada Eide, Karin Klouman og Kristine Grendsæn var alle til stede under Discoverys vårlansering. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har ikke noe annet å si enn at vi støtter Sumaya og håper hun får masse omsorg og kjærlighet, og at ingen må oppleve noe sånt her igjen.

Artist Jorun Stiansen (38), som er aktuell i neste års sesong av «71 grader nord - team», er blant flere som har tatt til Instagram for å snakke om Antonsen.

INGEN KOMMENTAR: Jorun Stiansen ville ikke kommentere anklagene mot Atle Antonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
INGEN KOMMENTAR: Jorun Stiansen ville ikke kommentere anklagene mot Atle Antonsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun ville likevel ikke gi noen ytterligere kommentar utover det hun selv snakker om på plattformen sin.

Dagbladet har også snakket med «Neste sommer»-skuespillerne Trond Fausa Aurvåg (49), Janne Formoe (47) og Eivind Sander (49), men ingen ville gi noen kommentar.

Atle Antonsen og Johan Golden fra «Misjonen» på utdelingen av Prix Radio. Video: Magnus Paus, foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Ikke naturlig

Hvilke konsekvenser anklagene mot Atle Antonsen vil ha for arbeidssituasjonen hans er foreløpig ukjent.

Da Dagbladet kontaktet Discovery for en kommentar tidligere denne uka, kunne kommunikasjonsdirektør, Hanne McBride, opplyse at de ikke hadde kjennskap til saken før tirsdag.

McBride beskrev situasjonen som alvorlig og trist og sa at deres hovedoppgave var å ivareta menneskene som er på skjerm hos dem - både Ali og Antonsen.

- Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om framtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå, avsluttet hun.

Antonsens framtid i Discovery er med andre ord ikke avgjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer