Tar grep i begravelsen til prins Philip:

Vil ikke ydmyke prins Harry

Det er forventet at kongefamilien bryter en årelang tradisjon når prins Philip begraves førstkommende lørdag.

DROPPER UNIFORMEN: Det er ventet at den mannlige delen av kongefamilien stiller i dress når prins Philip gravlegges lørdag. Foto: Shutterstock / Rex / NTB
DROPPER UNIFORMEN: Det er ventet at den mannlige delen av kongefamilien stiller i dress når prins Philip gravlegges lørdag. Foto: Shutterstock / Rex / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi allerede vet at prins Philips begravelse førstkommende lørdag blir av det nedtonede slaget, er det likevel stor spenning rundt den triste dagen.

Den avdøde prinsen, som var ektemannen til dronning Elizabeth (94), skal blant annet ha hatt ønske om en mer tilbaketrukken begravelse, uten «pomp og prakt» - altså en motsetning til hvordan en kongelig begravelse pleier å være.

Nå skriver også flere aviser at det vil bli brutt flere tradisjoner på begravelsesdagen. Ifølge The Guardian vil nemlig ingen medlemmer av kongefamilien bære militæruniform.

Dette skal være for å gjøre det mindre pinlig for prins Harry (36), som i fjor trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, og dermed ikke lenger har noen uniform å bære. Samtidig mistet prinsen flere titler og støtte fra kongehuset. Vanligvis ville både prins Charles (72), prins William (38), prinsesse Anne (70) og prins Edward (57) ha stilt i militæruniform.

- Dronninga står bak

Før sjokkavgjørelsen om å trekke seg tilbake, bar prins Harry, som tjenestegjorde i den britiske hæren i et tiår, blant annet titler som generalkaptein i den kongelige marinen og æreskommandant i det kongelige luftforsvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer