Prins Harry:

- Vil rive ham i fillebiter

Tirsdag formiddag inntok prinsen vitneboksen.

FORKLARER SEG: Prins Harry forklarer seg for retten tirsdag, om det han mener handler om telefonavlytting. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB
FORKLARER SEG: Prins Harry forklarer seg for retten tirsdag, om det han mener handler om telefonavlytting. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er langt fra noen hemmelighet at prins Harry (38) har følt seg jaget stort sett hele livet. Det hele startet på dramatisk vis, etter at mora hans, prinsesse Diana, gikk bort som følge av en bilulykke.

I de seinere åra har han gjort det klart og tydelig at han er misfornøyd med britisk presse - særlig den tabloide delen av pressen.

Prinsen mener flere britiske tabloidaviser har benyttet seg av hacking for å skaffe informasjon, og tirsdag vitner han i retten i Storbritannia. Han ankom rettslokalene i London like før klokka 10.40 norsk tid.

Like etter klokka halv tolv, norsk tid, inntok han vitneboksen. Der ble det også avklart at han skal omtales som «prins Harry».

Ifølge Sky News snakker han med rolig stemme. Rundt en time inn i forklaringen ble han bedt om å snakke høyere.

De skriver også at Mirror Group Newspapers (MGN) tidligere har innrømmet å ha hyret inn en privatetterforsker for å finne informasjon om prinsen, og advokat Andrew Green forklarer at Harry vil få en omfattende beklagelse skulle det vise seg å ha skjedd flere ganger.

Harry begynner med å forklare hvorfor de har valgt ut «bare» 33 saker, fra en bunke på flere tusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer