Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Generasjon Z»-Emma:

- Vil selvfølgelig fortelle den jeg er forelska i at jeg er født i feil kropp

Emma Ellingsen drukner i frierbrev fra fansen, men har ikke funnet drømmemannen helt ennå.

SATSER ALT: Emma Ellingsen (17) ble kjent da hun var med i dokumentarserien «Født i feil kropp» på Tv2. I ettertid har hun fått hundretusenvis av følgere i sosiale medier. Nå satser hun for fullt på nettopp sosiale medier - og ønsker å bli en talsperson for transkjønnede. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne måneden var det premiere på den helt ferske serien «Generasjon Z» på TV 2, der man blir bedre kjent med generasjonen som er født etter 1995.

Blant dem artist Ylva Olaisen (18), og noen av Norges største youtubere, Herman Dahl (16) og Emma Ellingsen (17).

Sistnevnte har du mest sannsynlig sett før. I 2014 tok den daværende 13-åringen Norge med storm da hun åpenhjertig snakket om det å være transkjønnet. Siden den gang har mye skjedd i livet til 17-åringen.

Ikke bare er hun aktuell med et helt nytt tv-program, hun har også gjort stor suksess i sosiale medier, der hun på Instagram har opp mot 300 000 følgere, og flere millioner seere på sin Youtube-kanal. Den økte populariteten har gjort at flere har fått øynene opp for den populære jenta fra Tønsberg.

Da Dagbladet møtte 17-åringen tidligere i høst, kunne hun avsløre at hun daglig mottar forespørsler fra det motsatte kjønn.

- Det er mest fra andre land faktisk. Folk som skriver at de vil gifte seg med meg, forteller Ellingsen.

- Den sykeste forespørselen må ha vært fra Dubai. Da var det en som skrev at jeg skulle komme til Dubai, og at vi skulle gifte oss. Han tilbød seg å betale flybillett, og sa han skulle betale for hele oppholdet mitt. Det tok jeg ikke seriøst, legger hun til.

Klart bilde av drømmemannen

Til tross for at enkelte av forespørslene Ellingsen mottar er av det mer useriøse kaliberet, er det ikke alle meldingene 17-åringen avfeier like raskt.

SATSER ALT: Emma Ellingsen (17) ble kjent da hun var med i dokumentarserien «Født i feil kropp» på Tv2. I ettertid har hun fått hundretusenvis av følgere i sosiale medier. Nå satser hun for fullt på nettopp sosiale medier - og ønsker å bli en talsperson for transkjønnede. Video: Emilie Rydning Ler mer om Emma og hennes historie her: https://goo.gl/... Vis mer

- Det går mest i at de synes jeg er veldig pen og sier de skulle ønske vi var sammen. Det er veldig hyggelig. Jeg pleier å svare, men jeg skriver bare: «Tusen takk». Jeg tar det likevel ikke så veldig seriøst, sier hun.

Daglig får Ellingsen oppmerksomhet når det kommer til utseendet sitt, noe som kanskje har gjort at 17-åringen er blitt litt kresen. Foreløpig har hun aldri opplevd å bli forelska, men hun har en klar formening om hvordan drømmegutten skal være.

- Jeg synes dating er veldig vanskelig. Men jeg tror jeg faktisk kommer til å gå mest etter personlighet. Samtidig så vil jeg jo ha en som ser bra ut, sier hun.

Ellingsen har også et klart bilde av hvordan drømmegutten ser ut.

- Han har brunt hår, brune øyne og er kanskje litt mørk i huden. Litt som Enrique Iglesias. Han er veldig kjekk, sier hun og smiler bredt.

- Kunne du datet en kjendis?

- Ja, selvfølgelig. Jeg kunne datet Enrique når som helst.

DRØMMEGUTT: Helt siden Emma Ellingsen var 13 år, har artisten Enrique Iglesias vært drømmegutten i hennes øyne. Foto: NTB Scanpix
DRØMMEGUTT: Helt siden Emma Ellingsen var 13 år, har artisten Enrique Iglesias vært drømmegutten i hennes øyne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er likevel ikke alle kjendiser som er interessante for den populære 17-åringen.

- Scott Disick kunne jeg ikke datet, men det er heller ikke sånn «absolutt ikke». Hadde han sagt at jeg var pen, så hadde jeg vært sånn «heheh, takk.» Men jeg vet ikke. Chris Brown kunne jeg aldri datet. Han er dømt for å ha slått en kvinne, sier hun.

- Har hatt noen «crusher»

At Ellingsen aldri har opplevd forelskelse er kanskje ikke så rart. For selv om den sjarmerende jenta fra Tønsberg kan virke som en moden, ung kvinne er hun likevel bare i tenåra - noe hun for øvrig bare har positive opplevelser med.

Saken fortsetter nedenfor.

NETTHETS: Emma Ellingsen er nominert til "Årets influencer" og har vært åpen om det å være født i feil kropp. Reporter: Ruben Pedersen Video: Frida Andersen Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

- Tenåra er egentlig helt greit. Jeg føler ikke at noen tenker på at jeg er født i feil kropp. Jeg lever som en helt vanlig tenåring, noe jeg er veldig takknemlig for, sier hun.

Den dagen hun eventuelt opplever å bli forelska, er hun likevel klar på at hun skal være åpen om at hun er født i feil kropp.

- Jeg kommer selvfølgelig til å fortelle den jeg er forelska i at jeg er født i feil kropp. Dette er noe jeg kommer til å snakke om livet ut. Hvis han er fra Norge har han mest sannsynlig hørt om meg fra før. Det er ett Google-søk, så er historien min der, sier Ellingsen, og legger til:

- Hvis noen skulle vært imot at jeg er transkjønnet, og ikke vil være sammen med meg av den grunn, så er det deres problem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!