Pride-markering:

- Vil stille uansett

Politiet anbefaler arrangørene om å avlyse kveldens planlagte Pride-markering.

MARKERING: Mandag kveld skal det arrangeres støttemarkering i forbindelse med Pride på Rådhusplassen. Det er imidlertid ikke sikkert det blir noe av. Avbildet er Benjamin Silseth og Niklas Baarli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MARKERING: Mandag kveld skal det arrangeres støttemarkering i forbindelse med Pride på Rådhusplassen. Det er imidlertid ikke sikkert det blir noe av. Avbildet er Benjamin Silseth og Niklas Baarli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld skulle årets Pride-parade gå av stabelen. Slik ble det ikke, etter at arrangørene, etter råd fra politiet, valgte å utsette feiringen.

Det ble gjort som følge av masseskytingen i området rundt London pub i Oslo, hvor to menn mistet livet og flere ble skadd. Zaniar Matapour (43) er siktet for blant annet terror etter hendelsen.

Mandag kveld skulle det imidlertid bli holdt en Pride-markering på Rådhusplassen. Nå ser det ut til at heller ikke denne blir gjennomført, etter at politiet kom med sine anbefalinger om å avlyse markeringen. De anbefaler også publikum om å avstå fra å delta på arrangementet.

Niklas Baarli, som i utgansgpunktet skulle gå i både parade på lørdag og delta på markeringen mandag kveld, forteller til Dagbladet at det er en trist nyhet.

- Jeg synes jo det er veldig leit hvis de ikke klarer å sørge for sikkerheten, som jeg har en følelse av at de klarer så ofte ellers, både i rosetog og på Rådhusplassen. De pleier å klare det fint, men ikke nå - på et område de har god erfaring med fra før.

- Jeg blir veldig lei meg hvis markeringen blir avlyst. Man må jo følge politiets råd, men hvis det blir gjennomført kommer jeg nok til å stille uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer