Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

- Vil være mange kjente navn

Disse kan dukke opp under neste års bryllup.

MULIG GJEST: Karoline Krüger har vært god venn med prinsesse Märtha Louise i mange år, og kan være blant gjestene i bryllupet. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2.
MULIG GJEST: Karoline Krüger har vært god venn med prinsesse Märtha Louise i mange år, og kan være blant gjestene i bryllupet. Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2. Vis mer
Publisert

Bryllupsplanene til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er klare, og denne uka delte de detaljene.

Paret gir hverandre sitt ja på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024, kunne de avsløre.

- Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sa paret i en felles uttalelse.

Det er et knapt år til bryllupet, og det er ikke utenkelig at gjestene allerede har satt av datoen, men hvem som er invitert til den store hendelsen er ikke offentliggjort.

- BLIR OVERSKRIFTER: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om bryllupsplanene til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Reporter: Klaus Fjellro Vis mer

- Mange kjente navn

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle har derimot gjort seg opp noen tanker om hvem man kan forvente å se i Geiranger til neste år.

GIFTER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFTER SEG: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Durek og Märtha er sosiale folk med mange venner i inn- og utland. Vi vet jo ennå ikke hvor bredt de inviterer. Men jeg er ikke i tvil om at det vil være mange kjente navn på gjestelista. Både norske og utenlandske, sier Vagle til Dagbladet før hun fortsetter:

- Hvis man leser kommentarene på Dureks innlegg om bryllupet på Instagram, kan man nærmest fastslå at Jan Thomas og hans samboer Harlem blir invitert. Han skriver nemlig at han gleder seg til å se «dansemovsene» til «Skal vi danse»-aktuelle Harlem.

Videre forteller kongehuseksperten at Verrett også har skrevet at han gleder seg til å se hvilken kjole den svenske artisten Elliphant, hvis egentlige navn er Ellinor Miranda Salome Olovsdotter (37), velger i bryllupet.

GOD VENN: Gwyneth Paltrow er venn av Durek Verrett. Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/NTB
GOD VENN: Gwyneth Paltrow er venn av Durek Verrett. Foto: Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer

Vagle ramser også opp skuespillerne Gwyneth Paltrow og Renée Zellweger (54), i tillegg til norske kjente navn som Tomine Harket, Lilli Bendriss, Harald Zwart, samt Karoline Krüger og ektemannen Sigvart Dagsland som venner av paret - og dermed også mulige gjester.

Tidligere i år ble det kjent at Harket bodde hos Durek Verrett da hun bodde i Los Angeles.

- Hun er veldig morsom og jeg elsker å ha henne her, så døra mi er alltid åpen, fortalte Verrett da.

JAGET: Prinsesse Märtha Louise og Tinashe Williamson måtte «lande» etter TV-innspillingen. Video: Rød Løper Vis mer

Prinsessen har kjent ekteparet Sigvart Dagsland og Karoline Krüger i mange år, og er ifølge Vagle svært sannsynlige gjester. Førstnevnte er også fadder til Märtha Louises datter Emma Talullah Behn (14).

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Karoline Krüger for en kommentar om bryllupet, foreløpig uten svar.

Kongelig bryllup

I et kongelig bryllup må det også regnes med kongelige gjester, og kanskje spesielt kan man forvente de prinsessa har et nært forhold til i de forskjellige kongefamiliene.

Vagle trekker i den anledning fram Nederlands prins Constantijn (53), hans kone prinsesse Laurentien (57), samt prinsens tante, prinsesse Irene (84).

Leah Behn snakker om moren, prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts forhold. Video: Rød Løper, «Powerwomen Norge»/Viaplay Vis mer

Da Märtha Louise var ferdig utdannet fysioterapeut, tilbake i 1996, tok hun sin praksistid i Nederland, og det var i den anledning hun knyttet nære bånd med flere i den nederlandske kongefamilien.

Også den tidligere prinsessa av Luxemburg, Tessy Antony de Nassau nevnes som en nær venninne.

- Hun har også et nært forhold til tysk-danske prinsesse Alexandra av Berleburg, niesen til dronning Margrethe. Hun giftet seg selv for andre gang i 2019, og da var Märtha og Durek gjester - kort tid etter at de offentliggjorde at de var kjærester, forteller Vagle.

- De er gode venner

Historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen har også gjort seg opp noen tanker om hvem som kan være å se i det kommende kongelige bryllupet. Han trekker fram mange av de samme navnene som Vagle, og forteller at han er nesten sikker på at prinsesse Irene av Nederland vil bli invitert i bryllupet.

- Hun er hennes (Märtha Louises, journ.anm.) mentor, ifølge Märtha selv, og hun betyr mye for henne, sier Isaksen til Dagbladet.

Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare, og gjestelista kan bli full av både norske og internasjonale kjendiser, ifølge kongehusekspert Caroline Vagle. Reporter: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

Det samme tror han om tysk-danske prinsesse Alexandra, og legger til at både Märtha Louise og Verrett var i hennes bryllup for noen år siden.

- Der var Märtha en av de få kongelige som var invitert. De er gode venner.

Isaksen forteller at prinsessen deltok i flere offisielle sammenkomster mens kronprins Haakon studerte i USA, og her bygde hun trolig bånd med flere europeiske slektninger.

- Men om kontakten er opprettholdt er vanskeligere å si. Hun har ikke vært så aktiv i kongehuset den siste tida, så det er som med alle andre at når man blir eldre forsvinner folk ut av omgangskretsen - ikke fordi man blir uvenner, men fordi andre ting skjer.

«VIXEN»: Prinsesse Märtha Louise i latter etter dette. Video: Vixen Vis mer

Han understreker:

- Det er helt opp til brudeparet hvem de inviterer. Det er ingen føringer da det ikke er et statlig bryllup, så det er ingen automatikk i at hun må invitere alle representanter.

PEKEPINN: Trond Norén Isaksen tror de kongelige i Märtha Louises 40-årsdag i 2011 kan være en pekepinn på hvem som dukker opp også i bryllupet. Bak f.v. prins Constantijn av Nederland, prinsesse Laurentien av Nederland, prins Jaime av Bourbon-Parma, prinsesse Carolina av Bourbon-Parma, kronprins Haakon, Christian Udnæs, Anja Bjørshol, Espen Bjørshol, Catherine Ullens de Schooten, Tjalling Siebe ten Cate, prinsesse Margarita av Bourbon-Parma, Jean Charles Ullens de Schooten, prinsesse Annemarie av Bourbon-Parma og prins Carlos av Bourbon-Parma.Foran fra v. arvestorhertug Guillaume av Luxembourg, prinsesse Irene av Nederland, prinsesse Astrid, dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Marianne Behn, Olav Bjørshol, grevinnen av Wessex, jarlen av Wessex, prinsesse Sumaya av Jordan og prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PEKEPINN: Trond Norén Isaksen tror de kongelige i Märtha Louises 40-årsdag i 2011 kan være en pekepinn på hvem som dukker opp også i bryllupet. Bak f.v. prins Constantijn av Nederland, prinsesse Laurentien av Nederland, prins Jaime av Bourbon-Parma, prinsesse Carolina av Bourbon-Parma, kronprins Haakon, Christian Udnæs, Anja Bjørshol, Espen Bjørshol, Catherine Ullens de Schooten, Tjalling Siebe ten Cate, prinsesse Margarita av Bourbon-Parma, Jean Charles Ullens de Schooten, prinsesse Annemarie av Bourbon-Parma og prins Carlos av Bourbon-Parma.Foran fra v. arvestorhertug Guillaume av Luxembourg, prinsesse Irene av Nederland, prinsesse Astrid, dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Marianne Behn, Olav Bjørshol, grevinnen av Wessex, jarlen av Wessex, prinsesse Sumaya av Jordan og prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Videre sier Isaksen at han tviler på at regjerende monarker vil stille opp, men om noen kommer holder han en knapp på nederlandske Willem-Alexander.

I 2019 uttalte Verrett at han ba sin kommende kone ta kontakt med hertuginne Meghan, etter at hertuginnen uttalte at medietrykket hadde tatt på etter at hun giftet seg med britiske prins Harry. Det omtalte Nettavisen.

Durek Verrett avslører at han har en norsk vri på morgenrutinen sin. Vis mer

Isaksen tror derimot ikke at prinsessen kjenner prinsen og hertuginnen av Sussex, og holder ingen knapp på at de dukker opp i bryllupet.

- Det ville vært interessant, men de kjenner ikke hverandre veldig godt tror jeg. På stående fot vet jeg ikke om hun har møtt Harry en gang. Jeg kan ikke komme på noen arrangement, så hvis de har møttes må det ha vært privat - så det er jo ikke umulig, men jeg tror ikke de er nære venner, sier Isaksen.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef på slottet, Guri Varpe med spørsmål om hvilke kongelige som er å forvente i bryllupet. Varpe henviser til prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen.

Carina Scheele Carlsen ønsker ikke å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer