Prins Harry:

- Ville aldri tilgitt meg

Den skandaløse boka «Spare» var opprinnelig dobbelt så lang.

SJOKKERENDE: Prins Harry har den siste tida fått enorme mengde oppmerksomhet etter den sjokkerende boka. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
SJOKKERENDE: Prins Harry har den siste tida fått enorme mengde oppmerksomhet etter den sjokkerende boka. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Vis mer
Publisert

De siste ukene har mediene nærmest vært tapetsert av overskrifter om prins Harry (38) og hans familie. Årsaken var den aldri så lille bokbomba «Spare», som tok hele verden med storm.

Boka, som skisserte livet til en ung prins som levde i skyggene av sin eldre storebror, ble først offisielt tilgjengelig tirsdag i forrige uke.

Ved en glipp ble likevel boka utgitt noen dager før tida i Spania. Dermed var nesten alt innhold i «Spare» både kjent og omtalt før den fikk plass i bokhyller verden over.

Prins Harrys mye omtalte selvbiografi «Spare» ble utgitt 10. januar. Under et besøk i Liverpool fikk prins William og hertuginne Kate spørsmål om boka. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Skrev om intim skade

Prinsen leserne møter i boka virker langt fra beskjeden. Han har blant annet omtalt alt fra fysiske krangler med sin bror, prins William (40) til frostskader på penis etter en ekspedisjon med norske Inge Solheim.

38-åringen avslører imidlertid nå at boka i utgangspunktet skulle inneholde enda flere detaljer. Overfor den britiske storavisa The Telegraph sier prins Harry at «Spare» opprinnelig besto av 800 sider - altså dobbelt så mye som den nå har.

- Det kunne ha vært to bøker, for å si det sånn. Og det vanskelige var å bestemme hva som skulle skrotes, sier prinsen og legger til:

- Det er noen ting som har skjedd, spesielt mellom meg og min bror, og til en viss grad mellom meg og min far, som jeg ikke vil at verden skal vite. Fordi jeg tror de aldri ville tilgitt meg.

ØDELAGT: Prins Harry avslører detaljer om den påståtte slåsskampen han hadde med broren sin Prins William i talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Video: Pluto TV Vis mer

Umulig å ikke dele

Prins Harry innrømmer også å ha hatt rundt 50 samtaler med samarbeidspartneren sin for å avgjøre hva som skulle få være med i boka.

Han har også erkjent at han visste det ville oppstå furore etter utgivelsen nettopp fordi han omtaler familien - men at det ville være umulig å fortelle sin historie uten å inkludere dem.

- Dette handler ikke om å felle monarkiet. Dette handler om å redde dem fra seg selv, skal Harry ha uttalt ifølge The Telegraph.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tilsynelatende vel vitende om at de påstandene ikke bare ville blitt tatt godt imot.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer