Frank Løke:

- Ville betydd slutten

Frank Løke åpner om den utfordrende fjellbestigningen.

PROBLEMER: Den tidligere håndballspilleren har møtt på motstand under fjellklatringen. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke
PROBLEMER: Den tidligere håndballspilleren har møtt på motstand under fjellklatringen. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) er for tida på vei opp til toppen av fjellet K2 i Asia, som ifølge Løke er verdens farligste og tøffeste fjell.

Løke er kjent for å tøye grensene hva gjelder fysiske utfordringer, og imponerer stadig på blant annet Instagram der han ofte deler sine ulike treningsstunt med følgerne.

I fjor besteg Løke Mount Everest, som også er kjent som verdens høyeste fjell, og nå står altså verdens nest høyeste fjell for tur.

- Problemer

I dag befinner han seg på K2 Basecamp, og over satellittelefon via 42-åringens pressekontakt, Torkjel Haabeth, kan Løke fortelle at turen ikke har gått helt etter planen.

FORNØYD: En fornøyd Frank Løke er tilbake på norsk jord etter å ha besteget Mount Everest. Reporter: Marlene Lundberg Holm. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Til tross for at den erfarne fjellgåeren har fått kjenne på de fleste temperaturer, ble varmen og etter hvert magevondt, et hinder allerede før bestigningen begynte.

- Fem dager trekking mot K2 Basecamp ble varmt, og jeg fikk problemer med magen da jeg drakk brevann på grunn av varmen, sier Løke.

Etter å ha oppholdt seg på campen i seks dager begynte reisefølget rotasjon én, der de skulle klatre 11.100 meter i høyden til neste camp-plass.

- Centimeter unna

Løke gjenforteller også en spesielt minneverdig del av turen. Ifølge 42-åringen finnes det mye steinras langs klatrestien, og dette kan skape farlige situasjoner for de som havner på feil plass til feil tid.

STOPP: Reisegruppa måtte snu etter dårlig vær. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke
STOPP: Reisegruppa måtte snu etter dårlig vær. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke Vis mer

- Jeg var centimetere unna fra å bli truffet i ansiktet av en rullende stein, men fikk kastet meg til side da jeg så den komme. Farten og størrelsen på steinen ville knust ansiktet mitt og betydd slutten, mener idrettsstjerna.

Grunnet dårlig vær og stor rasfare har reisefølget nå måttet stasjonere seg på basecampen - dette kun én dag etter bestigningen begynte. Her påventer de finværet slik at de kan klatre seg helt til topps.

- Nå er vi tilbake i basecamp og venter på nytt værvindu, altså fire dager med sol så vi kan gjøre et nytt summitpush-forsøk mot toppen, forklarer han.

KRANGEL: Niklas Silseth Baarli forteller om hva som var den verste opplevelsen på Farmen kjendis. Video: Rød Løper Vis mer

- Den tøffeste utfordringa

Haabeth opplyser om at Løke er på lag sammen med tre andre jenter fra Canada, Japan og Taiwan. Ifølge idrettsmannen er det antatt at gruppen bruker fem dager opp til toppen, og to dager ned igjen - dersom alt går etter planen.

Løke føler seg klar for den kommende bestigningen, men legger ikke skjul på at det kommer til å bli utfordrende.

REISEFØLGE: Løke er ikke alene på fjellferden, og deler lag med tre andre. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke
REISEFØLGE: Løke er ikke alene på fjellferden, og deler lag med tre andre. Foto: Skjermdump fra Instagram/Frank Løke Vis mer

- Formen min er meget bra og jeg føler meg klar til den tøffeste utfordringa jeg kommer til å møte her i livet. Sju dager med klatring står for tur med slit, utmattelse og mangel på søvn, sier han avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer