Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ville gi barna til Diana Ross

Dersom Michael Jackson overlevde moren.

NEVNT I TESTAMENTET: Dersom moren til Michael Jackson døde før ham, skulle foreldreretten til barna hans tilfalle Diana Ross, kommer det fram i det som mest sannsynlig er hans testamente. Her er de to avbildet sammen på American Music Awards in Los Angeles i 1981. Foto: AP Photo / Scanpix
NEVNT I TESTAMENTET: Dersom moren til Michael Jackson døde før ham, skulle foreldreretten til barna hans tilfalle Diana Ross, kommer det fram i det som mest sannsynlig er hans testamente. Her er de to avbildet sammen på American Music Awards in Los Angeles i 1981. Foto: AP Photo / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det har i dag dukket opp et hittil ukjent testamente for Michael Jackson.

Dokumentet, som etter sigende ble skrevet i 2002, har ligget hos underholdningsadvokaten John Branca, som jobbet for Jackson fra 1980 til 1996 - men de skal ha gjenopptatt samarbeidet bare få dager før dødsfallet.

Ifølge LA Times skal testamentet peke ut advokaten, Interscope Records-sjef John McClain og Jacksons tidligere regnskapsfører Barry Siegel som testamenteksekutorer.

Verifiserer ektheten
Advokater for Michaels foreldre, Joe og Katherine Jackson, gikk i går til retten for å be om de samme rettighetene, men jobber nå med å verifisere ektheten av dokumentet.

TESTAMENTET: Her er første side fra Michael Jacksons angivelige testament - du kan lese hele her.
TESTAMENTET: Her er første side fra Michael Jacksons angivelige testament - du kan lese hele her. Vis mer

- Jeg så først testamentet for første gang denne morgenen. Vi jobber nå med å gå gjennom det. Vi fikk ikke se det i forkant av vår forespørsel til retten. Vi skulle ønske vi visste om det tidligere, sier advokat L. Londell McMillan til LA Times.

Nettstedet TMZ.com, som først rapporterte om Michael Jacksons bortgang, meldte tidlig at de hadde fått tilgang til det fem sider lange testamentet.

Dokumentet er nå av advokatene innlevert til retten i LA, og TMZ har deretter lagt det ut på nettet - du kan lese det selv her (pdf).

I testamentet kommer det fram at Jacksons 79-årige mor skal overta foreldreretten til de tre barna, og at alle hans eiendeler skal flyttes til fondet Michael Jackson Family Trust.

Nevner Diana Ross
Dersom Katherine Jackson døde før Michael, skulle foreldreretten tilfalle Diana Ross.

FORSØRGER MOREN: Det som angivelig skal være testamentet etter Michael Jackson gir moren hans foreldreretten over barna. Foto: AFP PHOTO/POOL/Carlos Chavez / Scanpix
FORSØRGER MOREN: Det som angivelig skal være testamentet etter Michael Jackson gir moren hans foreldreretten over barna. Foto: AFP PHOTO/POOL/Carlos Chavez / Scanpix Vis mer

Ross, som tidligere var gift med nå avdøde Arne Næss jr., har pleiet et nært vennskap med Jackson siden hun hjalp The Jackson 5 med å slå gjennom på slutten av 60-tallet. Hun sto også for utgivelsen av «Diana Ross Presents the Jackson 5» i 1969.

- Det gjør vondt i hjertet mitt. Jeg ber for barna hans og familien, sa Diana Ross til The Week etter at dødsfallet ble kjent.

Konfidensielt
Ifølge TMZ ønsket ikke Michael Jackson ifølge testamentet å bli begravet, men nå som dokumentet er offentlig synes dette å være feilaktig - det står ikke noe om det i testamentet.

Dokumentene som beskriver dette familiefondet til Michael Jackson er ikke inkludert i testamentet, og disse opplysningene vil dermed forbli konfidensielle inntil videre - men ifølge TMZs kilde er fondets hovedformål å ta vare på Michaels barn og mor, samt fordele penger til forskjellige veldedige organisasjoner.

Foreldreretten til Michaels barn er nå foreløpig gitt til Katherine Jackson, som også bestyrer hans eiendeler innenfor gitte rammer.

Minnemarkering
Ifølge LA Times legges det nå også store planer for førstkommende fredags minneseremoni over Michael Jackson, som skal finne sted på hans tidligere residens Neverland.

En kilde forteller at det planlegges et opptog fra Staples Centre i Downtown LA - stedet han sist sto på en scene - og helt fram til Neverland, der familie, venner og folk fra musikkbransjen skal delta i markeringen.

STORT MEDIEOPPBUD: Det er allerede mange nyhetsmedier stilt opp utenfor Michael Jacksons tidligere bosted, Neverland. Når det skal avholdes en privat minneseremoni der fredag, ventes det å bli en av årets største mediebegivenheter. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/Scanpix
STORT MEDIEOPPBUD: Det er allerede mange nyhetsmedier stilt opp utenfor Michael Jacksons tidligere bosted, Neverland. Når det skal avholdes en privat minneseremoni der fredag, ventes det å bli en av årets største mediebegivenheter. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/Scanpix Vis mer

SAVNET: Los Angeles bærer tydelig preg av Jacksons bortgang. Foto: AFP PHOTO / Mark RALSTON / SCANPIX
SAVNET: Los Angeles bærer tydelig preg av Jacksons bortgang. Foto: AFP PHOTO / Mark RALSTON / SCANPIX Vis mer