Emilia Clarke:

- Ville ikke se mitt eget ansikt etter operasjonene

«Game of Thrones»-stjerna brutalt ærlig om den vonde perioden.

KREVENDE SITUASJON: Skuespiller Emilia Clarke forteller om et ødelagt selvbilde etter to omfattende operasjoner. Foto: NTB Scanpix
KREVENDE SITUASJON: Skuespiller Emilia Clarke forteller om et ødelagt selvbilde etter to omfattende operasjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av mars fortalte en åpenhjertig Emilia Clarke (32) at hun i mange år har slitt med alvorlige helseproblemer. «Game of Thrones»-stjerna gjennomgikk to omfattende hjerneoperasjoner, henholdsvis i 2011 og 2013, etter å ha blitt rammet av aneurisme i hjernen.

I et større intervju med Stylist Magazine forklarer 32-åringen at hun i etterkant av operasjonene unngikk sitt eget speilbilde.

- Jeg ville ikke se mitt eget ansikt. Slik er det ikke vanligvis, men alle følelsene mine ble forsterket. Da jeg kikket på meg selv i speilet, så jeg bare smerte i øynene mine. Jeg opplevde det som veldig, veldig vanskelig, sier hun til magasinet, gjengitt av Contact Music.

- Paranoid

Clarke tegner videre et bilde av hvor mye situasjonen preget henne rent mentalt. En periode fryktet hun at helseproblemene ville kneble skuespillerkarrieren.

- Jeg pleide å ta på meg sminke uten å se meg selv i speilet, noe som trolig fikk meg til å se enda verre ut. Ansiktet mitt forandret seg ikke, men selvfølelsen gjorde det. (...) Jeg slet med paranoia.

Det var da 32-åringen plutselig kollapset på et toalett med alvorlige smerter rundt 2011, at hun innså at noe var alvorlig galt. Legene kunne seinere konkludere med at Clarke led av subaraknoidalblødning, en form for hjerneblødning som skjer utenpå hjernen og oppstår helt akutt. Tilstanden kan også ramme yngre personer, og kan i verste fall være livstruende, ifølge NHI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer