Ville ikke snakke om rasisme

Stella Mwangi svarte ikke Fredrik Skavlan på spørsmålene alle ville ha svar på.

FIN JAKKE: MGP-Stella ville heller snakke om sin gule jakke enn kommentarene til varaordfører i Aure, Rita Ormbostad. Foto: STELLA PICTURES
FIN JAKKE: MGP-Stella ville heller snakke om sin gule jakke enn kommentarene til varaordfører i Aure, Rita Ormbostad. Foto: STELLA PICTURESVis mer

I kveld var Stella Mwangi (24) hos Skavlan for å gjøre opptak til morgendagens sending.

Hun var invitert til «Skavlan»-studioet i Stockholm for å snakke om de siste dagers store snakkis: De rasistiske uttalelsene til varaordfører (H) i Aure, Rita Ormbostad.

Hele medie-Norge forsøkte desperat å få den nybakte MGP-vinneren i tale i går - men uten hell. Derfor var det knyttet stor spenning til kveldens opptak av «Skavlan».

Men Fredrik Skavlan som vanligvis klarer å få de store stjernene til å åpne seg, slet. Mwangi hadde ikke særlig lyst til å snakke om det talkshowkongen hadde på blokka.

- Jeg vil snakke om meg Expressens Linus Brännström var tilstede under opptaket. Han forteller at Skavlan i introduksjonen av Stella Mwangi refererte til den etterhvert så kjente facebookhetsen fra Rita Ormbostad (H).

- Etter jeg så Jay-Z her, har jeg ønsket å være gjest her. Jeg vil snakke om meg, og ikke om noe annet. Jeg har ikke fulgt med på det her. Jeg har hatt så mye å gjøre. Hvis andre har så lite å gjøre at de vil prate om det, får de bare gjøre det, sa hun.

- Men det er veldig rasistisk?, fortsatte Skavlan, som også forsøkte å få henne til å prate om rasisme en siste gang.

- Da svarte Stella at hun heller ville snakke om den gule jakka si og «Haba Haba», sier Brännström til Dagbladet.

Etter opptak var det heller ingen andre journalister som fikk henne i tale. Den nybakte MGP-vinneren hastet av gårde for å rekke et fly.

Støtter Stella Artister, politikere, medieeksperter og lesere har rast siden uttalelsen til høyrepolitikeren ble kjent.

Etter at Stella danket ut alle i MGP-finalen skrev Ormbostad følgende:

SVARTE IKKE: Norges nye MGP-dronning Stella Mwangi er gjest hos Fredrik Skavlan i morgen. Under opptakene i kveld snodde hun seg unna spørsmålene til Skavlan som henviste til gårsdagens store sak. Foto: Scanpix.
SVARTE IKKE: Norges nye MGP-dronning Stella Mwangi er gjest hos Fredrik Skavlan i morgen. Under opptakene i kveld snodde hun seg unna spørsmålene til Skavlan som henviste til gårsdagens store sak. Foto: Scanpix. Vis mer

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!».

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf!,» skrev hun også.

Høyre-politikeren har beklaget seg. I et intervju med NRK Møre og Romsdal sa hun i går følgende: 

- Jeg ser hvordan det har tatt av. Det var aldri min mening at dette skulle skje, sier hun.

- Nå har jeg blitt klar over hvor langt sosiale medier rekker, og vil være veldig bevisst på det fra nå av. Det har vært en tung dag der jeg har fått mange stygge meldinger.

Rita Ormbostad FOTO: Anne Vik
P {margin-top:0;margin-bottom:0;}
Rita Ormbostad FOTO: Anne Vik P {margin-top:0;margin-bottom:0;} Vis mer