Roman Polanski:

Ville returnere til USA etter 39 år på rømmen for overgrep mot jente (13) - uten å risikere fengsel. Slik blir det ikke

- En velstående kjendis kan ikke behandles annerledes enn andre rømlinger. 

FÅR IKKE KOMME TILBAKE: Regissør Roman Polanski har vært på rømmen fra amerikanske mynigheter i nesten 40 år, etter at han reiste fra landet før straffeutmålingen i en voldtektssak på 1970-tallet. Nå er det bestemt at han ikke får returnere til USA uten å risikere fengselsstraff. Foto: AFP/ NTB scanpix 
FÅR IKKE KOMME TILBAKE: Regissør Roman Polanski har vært på rømmen fra amerikanske mynigheter i nesten 40 år, etter at han reiste fra landet før straffeutmålingen i en voldtektssak på 1970-tallet. Nå er det bestemt at han ikke får returnere til USA uten å risikere fengselsstraff. Foto: AFP/ NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 1977 ble det kjent at den polsk-franske regissøren Roman Polanski (83) hadde dopet ned og voldtatt en 13 år gammel jente under en fotoshoot i Hollywood-stjerna Jack Nicholsons hus.

Polanski ble senere dømt for forholdet, men for å unngå straffen sin, flyktet han fra USA før straffeutmålingen i 1978.

For noen uker siden meldte Los Angeles Times at Polanski ønsket å reise tilbake til USA, for å besøke graven til sin tidligere kone, skuespiller Sharon Tate. Hun var høygravid med parets barn da hun ble brutalt drept i parets luksushjem i 1969.

I en høring i mars argumenterte Polanskis advokat for at han skulle få reise tilbake til USA, uten å risikere ytterligere fengselsstraff. Nå har påtalemyndigheten i Los Angeles avvist 83-åringens forespørsel, melder Sky News.

Skal ikke forskjellsbehandles

I en uttalelse offentliggjort mandag, sier en talsperson for Los Angeles Superior Court at dommer Scott Gordon har avvist tiltaltes begjæringer og tilhørende anmodninger.

«Det finnes intet tilstrekkelig eller overbevisende grunnlag for at disse spørsmålene skal bli revurdert» skriver dommeren i kjennelsen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer