Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Ville sett rart ut

Kong Charles kroning nærmer seg med stormskritt, men ikke alt er støpt i stein ennå.

STILLE FØR STORMEN: Prins Harry og hertuginne Meghan er i utgangspunktet selvskrevne gjester, men vil trolig ikke bli å se ved kong Charles' side etter kroningen. Foto: AP Photo/Matt Dunham, Pool
STILLE FØR STORMEN: Prins Harry og hertuginne Meghan er i utgangspunktet selvskrevne gjester, men vil trolig ikke bli å se ved kong Charles' side etter kroningen. Foto: AP Photo/Matt Dunham, Pool Vis mer
Publisert

Det er nøyaktig én måned til Storbritannias nye konge og dronning skal krones, og mandag denne uka gikk fristen ut for når gjester kunne melde at de kommer for å overvære kroningsdagen.

Kong Charles (74) har planlagt kroningen over lang tid, da forberedelsene startet lenge før dronning Elizabeth døde.

Kongen ønsker blant annet en intim seremoni, mye mer nedskalert enn sin mors i 1953. Det får trolig konsekvenser for prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41).

Fortsatt usikkert

Som nevnt skal alle gjester i utgangspunktet ha meldt at de kommer eller ikke, siden fristen gikk ut mandag 3. april. Tre dager seinere vet man fortsatt ikke om kongens egen sønn, prins Harry, og hans kone og barn, kommer.

Det har vært iskalde fronter innad i kongefamilien - særlig etter at sistnevnte par stilte opp i et svært omstridt intervju hos Oprah Winfrey (69) og prinsen seinere ga ut en utleverende og detaljrik selvbiografi der kongefamilien males i dårlig lys.

- De er invitert, noe annet ville sett veldig rart ut. Men om de velger å komme, er en annen sak, mener Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer