Robbie Williams:

- Ville vært hyklersk

Artisten er en av få som har takket ja til å opptre under fotball-VM i Qatar.

BOIKOTTER IKKE: Robbie Williams mener det ville vært hyklersk å boikotte Qatar. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB
BOIKOTTER IKKE: Robbie Williams mener det ville vært hyklersk å boikotte Qatar. Foto: Action Press/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Søndag ettermiddag sparkes det som må sies å være en av de mest kontroversielle mesterskapene avholdt i vår tid - nemlig fotball-VM i Qatar - i gang.

Som et mesterskap seg hør og bør begynner det hele med en åpningsseremoni, hvor det tradisjonelt sett har vært et forrykende show. I år har det imidlertid vært problematisk å tiltrekke seg de store verdensartistene - nettopp på grunn av alle kontroversene.

Blant de som har takket nei finner vi for eksempel rockelegende Rod Stewart (77). Han har tidligere uttalt til Sunday Times at det hadde vært feil å si ja.

- Jeg ble faktisk tilbudt mye penger, over en million dollar, for å spille der for 15 måneder siden. Jeg sa nei. Det er ikke riktig å reise dit, sa han da.

FÅR KRITIKK: David Beckham er i hardt vær om dagen etter at han dukket opp i en reklamefilm for Qatar. Vis mer

Også popstjernene Shakira (45) og Dua Lipa (27) deler Stewarts syn, melder Independent.

En som imidlertid har takket ja til å opptre i Qatar er Robbie Williams (48).

Han ble sterkt kritisert for avgjørelsen i sosiale medier, og nå har han sett seg nødt til å gå ut og forsvarer seg selv. Det gjør han i et nytt intervju med italienske Repubblica, skriver Expressen.

- Jeg støtter selvsagt ikke brudd på menneskerettighetene. Men med det sagt, hvis vi ikke støtter menneskerettighetsbrudd noe sted ville det være den korteste turneen verden noen gang har sett. Jeg ville ikke engang kunne opptre på mitt eget kjøkken, hevder 48-åringen, og refererer til at menneskerettighetsbrudd skjer i svært mange land i verden.

FARVEL: Fredag stod den tidligere fotballspilleren David Beckham 12 timer i kø for å ta farvel med Dronning Elizabeth II Vis mer

Videre mener han det ville være «hyklersk» av han å nekte å spille i Qatar.

- Alle som legger igjen meldinger som sier «nei til Qatar», gjør det på kinesisk teknologi. Det ville være hyklersk av meg å ikke reise dit, hvis man ser på de andre stedene jeg drar til.

Kina har lenge vært kritisert for brudd på menneskerettighetene, og hvordan de kontrollerer sin egen befolkning. Ifølge Amnesty er landet blant annet det med flest henrettelser i verden. I tillegg er Kina en ledende utvikler av teknologi til overvåking og sensur. Facebook, Instagram og Twitter er blant det som er blokkert eller forbudt.

BECKHAM: En lettere oppgitt David Beckham la ut dette klippet av sin kone Victoria, som benytter enhver mulighet til å få trent litt. Video: Instagram / @DavidBeckham Vis mer

Williams mener videre at dersom det skal være en boikott mot Qatar, må det også skje mot resten av verdens kontroversielle land. Og i så fall kunne man ikke reist noe sted, ifølge sangeren.

Amnesty International har, ifølge Expressen, oppfordret artisten til å bruke konserten til å kaste lys over anklagene mot Qatar. 48-åringen skal blant annet opptre på Doha Golf Club 8. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer